Μεγαλοι οίκοι μόδας κυκλοφορούν πανάκριβες προστατευτικές μασκες

της Ελευθερίας Καραμπίνη

180

Burberry launches designer face masks in signature check design

Οι διάσημοι οίκοι μόδας Louis Vuitton και Burberry αποφάσισαν να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με μάσκες… προσώπου.

Συγκεκριμένα ο οίκος μόδας Louis Vuitton θα κυκλοφορήσει τη πολυτελή «ασπίδα» προστασίας που θα κοστίζει 960 $- περίπου 810€- για να τη φορούν οι άνθρωποι εν μέσω πανδημίας coronavirus.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η μάσκα LV Shield, έχει χρυσά καρφιά που είναι χαραγμένα με το λογότυπο Louis Vuitton, καθώς και ένα λουράκι κεφαλής και διακοσμητική επένδυση που φέρει την υπογραφή του γαλλικού οίκου μόδας. Επίσης η ασπίδα του γείσου θα αλλάζει χρώμα από καθαρό σε σκοτεινό όταν βρίσκεται κάποιος σε άμεσο ηλιακό φως.

Μάσκα για τον κορονοϊό θα κυκλοφορήσει η Louis Vuitton αξίας… άνω των 800 ευρώ

Ο Βρετανικός οίκος, Burberry έχει σχεδιάσει μια μάσκα προσώπου για την πανδημία Covid-19 από ύφασμα που έχει υποστεί επεξεργασία με «αντιμικροβιακή τεχνολογία». Οι βαμβακερές μάσκες προσώπου διατίθενται σε μπλε ή μπεζ εκδόσεις του vintage καρό μοτίβου Burberry.  Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος της μάσκας θα ανέρχεται στα 118$ ενώ ο διάσημος οίκος θα δωρίσει το 20% των κερδών από τις μάσκες προσώπου της στο Κοινοτικό Ταμείο Burberry Foundation COVID-19, για να υποστηρίξει κοινότητες που πλήττονται από την πανδημία παγκοσμίως.