Μεγάλη Βρετανία: Πέντε Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού διαγνώστηκαν με το «κοροναϊό» σε γαλλικό θέρετρο-

382

Αποτέλεσμα εικόνας για κορωναιοσ ιοσ

Πέντε Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού κόλλησαν τη Κινέζικη νόσο γνωστή και ως «κοροναϊός».

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι Βρετανοί μολύνθηκαν σε γαλλικό σαλέ από έναν επισκέπτη που έμενε στο ίδιο θέρετρο με εκείνους. Ο ίδιος  κόλλησε τον ιό σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη πριν από τις διακοπές του – αλλά διαγνώστηκε μόνο όταν επέστρεψε στη Βρετανία.

Αυτός ο μεσήλικας ασθενής είχε πετάξει από τη Σιγκαπούρη στο αλπικό χωριό Contamines-Montjoie κοντά στο Mont Blanc όπου πέρασε τέσσερις ημέρες. Ο ασθενής με τα συμπτώματα του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού κατά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε τοποθετηθεί σε καραντίνα ως ο τρίτος ασθενής με κορωναϊό στο βρετανικό έδαφος.

Ωστόσο, είχε ήδη μολύνει τους πέντε συναδέλφους Βρετανούς – συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού – που όλοι έδειξαν θετική εξέλιξη με τη νόσο στη Γαλλία σήμερα.

Έξι ακόμη που είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί του στο θέρετρο επίσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χθες το βράδυ στη Λυών, στο Σαιντ Ετιέν και στη Γκρενόμπλ.

Σύμφωνα με μία πηγή του υπουργείου Υγείας στο Παρίσι «Όλοι έμεναν σε ένα σαλέ στο Contamines-Montjoie όταν κάποιοι παραπονέθηκαν για αίσθημα αδιαθεσίας»

«Οι 11 αυτοί βρίσκονται τώρα σε απομόνωση σε τρία νοσοκομεία στην περιοχή Haute Savoie, με συνεχή φροντίδα και δοκιμές. Πέντε έχουν το κορωναϊό  (Coronavirus) συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.»

Ο δήμαρχος της Contamines-Montjoie αποκάλυψε ότι τρία από τα παιδιά που εξετάστηκαν – συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαιωμένης περίπτωσης – παρακολουθούν το ίδιο σχολείο, το οποίο θα παραμείνει κλειστό την επόμενη εβδομάδα.