Μεγάλη Βρετανία: «Έκρηξη» ρατσισμού μετά το Brexit

451

Άναυδοι έμειναν οι ενοικιαστές μιας πολυκατοικίας στο Γουίντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία όταν αντίκρισαν κολλημένο ένα χαρτί ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου.

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μετά το Brexit, σε μία πολυκατοικία στο Γουίντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν μοιράσει αφίσα με τιην οποία καλούν τους ενοίκους να μιλούν μόνο αγγλικά. Μάλιστα, η αφίσα φέρει τον τίτλο «Happy Brexit Day» (Χαρούμενη Ημέρα Brexit) και την έχουν κολλήσει στην πόρτα καθενός από τα 15 διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Το εν λόγω χαρτί αναφέρει τα εξής: «Τα αγγλικά της βασίλισσας είναι η γλώσσα που ομιλείται εδώ. Δεν θα ανεχτούμε να μιλάτε άλλη γλώσσα πέρα των αγγλικών στα διαμερίσματα. Πήραμε ξανά πίσω τη χώρα μας… Αν θέλετε να μιλάτε τη μητρική σας γλώσσα από τη χώρα που προέρχεστε, τότε προτείνουμε να γυρίσετε πίσω σε αυτό το μέρος και να επιστρέψετε το διαμέρισμα στο συμβούλιο της πολυκατοικίας, ώστε να αφήσετε Βρετανούς ανθρώπους να ζήσουν εδώ και να επιστρέψουμε σε αυτό που ήταν “κανονικότητα” πριν να μολύνετε εσείς αυτό το σπουδαίο νησί».

Μετά από αυτό, ειδοποιήθηκε και η αστυνομία η οποία επενέβη με αποτέλεσμα να κατέβουν τα χαρτιά από τις πόρτες ενώ διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε: «Δεν υπάρχει χώρος στην κοινωνία για μίσος και μη αποδοχή. Κανείς δεν θα πρέπει να βιώνει εκφοβισμό για το ποιος είναι και τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μείνουμε ενωμένοι ενάντια στις εχθρικές συμπεριφορές. Παραμένει δέσμευσή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να νιώθουν ασφαλείς όσον αφορά στις ζωές τους».

Δείτε τη φωτογραφία: