Μεγάλες αλλαγές για την Google, παραιτήθηκαν οι ιδρυτές της

Παρελθόν αποτελούν από την ηγεσία της μητρικής της Google, οι ιδρυτές της Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.

Τη σκυτάλη για την ηγεσία της Alphabet(μητρικής της Google), παρέδωσαν οι ιδρυτές της Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπρίν. Οι δυο άνδρες παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους ως διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου, αντίστοιχα, της μητρικής εταιρείας Alphabet. Θα παραμείνουν ‘όμως στο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο θα ελέγχουν πάνω από το 51% των ψήφων.Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι δυο τους θα εμπλέκονται ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας. «Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο. Εμείς θα αναλάβουμε το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.