Αρχική Ελλάδα Με «αγκάθια» στρώνει ο Ερντογάν το έδαφος για τις διερευνητικές επαφές

Με «αγκάθια» στρώνει ο Ερντογάν το έδαφος για τις διερευνητικές επαφές

82

Ποιος είναι και τι θέλει ο Ερντογάν; | naftemporiki.gr

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν λείπουν παράλογες αξιώσεις της γειτονικής χώρας, ύποπτες κινήσεις με τουρκικά εμβατήρια και ρίψη κόκκινης μπογιάς σε ελληνική σημαία στο Καστελόριζο, καθώς και κινητικότητα του Oruc Reis

Νέες μεταβλητές στο τραπέζι των Βρυξελλών βάζει κάθε λίγο και λιγάκι ο τούρκος πρόεδρος, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες λίγες μέρες πριν τη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη, και ενόψει της έναρξης διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, η Άγκυρα φαίνεται ότι προετοιμάζεται για περαιτέρω προκλητικές ενέργειες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ενδώσει στις απαιτήσεις της. Η στάση της γείτονος, την ώρα που η Αθήνα έχει επικεντρωθεί στις διερευνητικές επαφές, μόνο ώθηση δεν δίνει στη διπλωματική προσπάθεια.

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν λείπουν παράλογες αξιώσεις της γειτονικής χώρας, ύποπτες κινήσεις με τουρκικά εμβατήρια και ρίψη κόκκινης μπογιάς σε ελληνική σημαία στο Καστελλόριζο, καθώς και κινητικότητα του Oruc Reis.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr