Μαστοράκου: Δίνουν μέχρι και 200 ευρώ για την απόκτηση πλαστών πιστοποιητικών

519

Μαστοράκου: Δίνουν μέχρι και 200 ευρώ για την απόκτηση πλαστών  πιστοποιητικών

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και σε νησί – Πολίτες παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test, και ζητούν θετικό αποτέλεσμα ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής

Για οργανωμένη συμπεριφορά αντιεμβολιαστών και για ταρίφα 100-200 ευρώ για την απόκτηση πράσινου πάσου κάνει λόγο η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και υγειονομικών για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολισμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής rapid και μοριακά τεστ νόσησης.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ η κ.Μαστοράκου, τα άτομα αυτά παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test, και ζητούν να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνεπειες έχει αυτό.

«Εχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και σε νησί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του STAR, καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έγιναν και σε νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε, τα μέλη του κυκλώματος έδιναν πιστοποιητικό για αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test σε αλλοδαπούς, ώστε να μπορούν είτε να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας.

Οι καταγγελίες έφτασαν στο υπουργείο Υγείας μετά τον Δεκαπενταύγουστο και έδωσε εντολή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του STAR, δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο του νησιού, ώστε να διαπιστωθεί εάν το κύκλωμα είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο που εξέδιδε τα πιστοποιητικά. Από την ερευνά, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει σφραγίδα του νοσοκομείου πάνω στα πιστοποιητικά.

Πηγή: protothema.gr