Μας μπέρδεψαν ξανά -Δεν μετράει τελικά ο βαθμός απολυτηρίου!

467

“Φρούδες” ελπίδες για τους υποφήψιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020, καθώς καταπώς φαίνεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενδέχεται να μην περάσει από τη Βουλή για ψήφιση, εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου.

Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ξεκινούσε να ισχύει από τις επόμενες Πανελλήνιες, αφορούσε τις λεγόμενες “πράσινες” και “κόκκινες” σχολές. Οι υποψήφιοι δηλαδή θα μπορούσαν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο μόνο με το απολυτήριο Λυκείου και σε σχολές με χαμηλή ζήτηση, δηλαδή τις πράσινες.

Αυτό τελικά είναι κάτι που δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς αναφορικά με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η “Καθημερινή”, ο βαθμός απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή, ενώ πρακτικά, θα συνεχίζει να ισχύει η παρούσα κατάσταση. Δηλαδή ο βαθμός απολυτηρίου να αφορά σχολές κάτω των 9.000 μορίων.

Εξεταζόμενα Μαθήματα
Τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων παραμένουν τέσσερα, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει ο επιλέξει ο υποψήφιους (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική).