Μαρία Τσάλλα: Έτσι έβγαλε ταυτότητα – Το τηλεφώνημα «παγίδα» σε ηλικιωμένο για να γίνει μάρτυρας

277

rwsida_kataskopos_mk

Η Ρωσίδα κατάσκοπος έδρασε μέσα σε ένα τριήμερο για να αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα

Νέες αποκαλύψεις για τη Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Θύμα της «Μαρίας Τσάλλα» και του δικτύου της φέρεται να έπεσε και ένας ηλικιωμένος άνδρας, 83 ετών σήμερα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μάρτυρας και υπέγραψε για την ταυτότητα της Ρωσίδας κατασκόπου. Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, πριν από 30 χρόνια, ζούσε στα νότια προάστια και είχε γείτονες ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα». Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα Ελληνίδα και ο άνδρας Λατινοαμερικανός.

Κάποια στιγμή, όπως περιέγραψε, εγκατέλειψαν τη χώρα και από τότε έχασε την επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο, το 2018 και όταν εκείνος ήταν πλέον 78 ετών, φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ελληνίδα μάνα. Έτσι, πήγε στην Εύβοια και βεβαίωσε τα στοιχεία.

«Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα, πέθανε τώρα ο πατέρας και μου λέει ”ξέρεις, πέθανε και φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη και να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει, την υπόθεση την έχω δώσει σε δικηγόρο, σε παρακαλώ, πήγαινε ως μάρτυρας”».
Έγινε δημότης Αλιβερίου και έβγαλε ταυτότητα μέσα σε ένα τριήμερο

Επίσης, ο Alpha αποκάλυψε δύο έγγραφα της «Μαρίας Τσάλλα», το ένα είναι η αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας και το άλλο το πιστοποιητικό γέννησης. Στα έγγραφα φαίνεται πως ανήκει στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, είναι αγνώστου πατρός και γεννήθηκε το 1991.

Στο πιστοποιητικό γέννησης φαίνεται η ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Στην αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική που έβγαλε, φαίνεται ότι έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, ημερομηνία καθόλου τυχαία καθώς ήταν παραμονή Χριστουγέννων.

Από τις ημερομηνίες, φαίνεται επίσης πως όλα έγιναν μέσα σε ένα τριήμερο.