Μαρία Κωνσταντάκη: «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάζω την άποψή μου στα social για οτιδήποτε συμβαίνει»

132

Συγκίνησε η Μαρία Κωνσταντάκη: Το μήνυμα της ηθοποιού στα social media! |  Star.gr

Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλά για το ελληνικό MeToo

Η Μαρία Κωνσταντάκη παραχώρησε συνέντευξη στο «OK!» και εξέφρασε την άποψή της σχετικά με το αν οι καλλιτέχνες πρέπει να σχολιάζουν δημόσια τις καταγγελίες για παρενόχληση.

Με αφορμή όσα λέει η Σοφία Μουτίδου στο κανάλι της στο YouTube και τα σχόλια που προκαλεί, θεωρείς πως πρέπει ένα δημόσιο πρόσωπο να λέει έτσι τη γνώμη του;

Είμαστε σε μία δημοκρατική κοινωνία, ζούμε στον δυτικό πολιτισμό, όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Η κάθε δράση έχει μία αντίδραση, αυτός είναι ο νόμος του Νεύτωνα. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάζω την άποψή μου στα social για οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία. Άνθρωποι όπως η Σοφία Μουτίδου, που ανεβάζουν πολύ συχνά τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξέρουν ότι μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Οπότε, από τη στιγμή που εκθέτεις το έργο και το προϊόν σου, ξέρεις ότι θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα διαφωνήσουν. Πολλές φορές διαφωνώ, αλλά διαφωνώ ακόμα περισσότερο με αυτού του είδους την ανθρωποφαγία, όπου ανώνυμο κοινό απαντά με υβριστικό περιεχόμενο. Στα social media οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει χωρίς να υπογράψει, κι αυτό το θεωρώ επικίνδυνο και κανιβαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα