Μαγειρίτσα: Μια υπέροχη συνταγή για τους λάτρεις της!

Οι ώρες πλησιάζουν για την αγαπημένη μας μαγειρίτσα!

 

#tsoulotip: Μπορείτε την ίδια συνταγή να κάνετε και με συκωτάκια κοτόπουλου.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Αρνίσια συκωταριά

500γρ. Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μάτσο Άνηθο ψιλοκομμένο

1 ½ ltr.Νερό ζεστό

50ml. Ελαιόλαδο

1 Κύβο ζωμό βοδινού

100γρ. Ρύζι γλασέ

3 Κρόκους

Χυμό από 2-3 λεμόνια

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
2Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σπεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
3Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τον άνηθο. Ρίχνουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά.
4Αφού τα σοτάρουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κύβο, το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, ρίχνοντας το ρύζι 20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού. Αφού μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5Εκτέλεση για το αυγολέμονο: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
6Σερβίρουμε στη σουπιέρα πασπαλίζοντας με άνηθο ψιλοκομμένο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Εκτύπωσε τη συνταγή

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα

Θερμίδες59530%
Λίπος32.3g46%
Kορεσμένα10g50%
Πρωτείνες45.4g91%
Yδατάνθ.29.6g11%
Σάκχαρα5.8g6%
Αλάτι0.215g3.58%
Ινες2g8%

Πηγή:  giorgostsoulis.com



Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.