Λονδίνο: Καμία σημαντική πρόοδος για την αλιεία στη συμφωνία Brexit

277

«Δεν υπήρξε καμία σημαντική πρόοδος στο θέμα της αλιείας» αναφέρει δημοσιογράφος του δικτύου ITV, επικαλούμενος πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουν φτάσει ακόμη σε σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες για τα αλιευτικά δικαιώματα και δεν έχει επιτευχθεί τίποτα καινούργιο στο θέμα, έγραψε δημοσιογράφος του δικτύου ITV σε μήνυμά του στο Twitter, επικαλούμενος πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

«Τίποτα καινούργιο»
«Δεν υπήρξε καμία σημαντική πρόοδος στο θέμα της αλιείας. Τίποτα καινούργιο δεν επιτεύχθηκε σε αυτό σήμερα», δήλωσε ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος την πηγή.

Από την άλλη, η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη πηγές της ΕΕ, γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σχεδόν οριστικοποιήσει τους όρους σχετικά με το επίπεδο πρόσβασης των πλοίων της ΕΕ σε θάλασσες εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των 200 μιλίων του Ηνωμένου Βασιλείου, μια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών στόλων να αλιεύουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα.

Το τελευταίο εμπόδιο
Η μεγάλη πρόοδος που επιτεύχθηκε σήμερα το βράδυ αφήνει ένα γαλλογερμανικό αίτημα προς τη Βρετανία να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ ως το τελευταίο εμπόδιο σε μια ιστορική συμφωνία εμπορίου και ασφαλείας, αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ