Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Σε 20 χρόνια «εξαΰλωσε» τα 100 εκατομμύρια της κληρονομιάς του Έλβις

403

LIZA_MARI_PRISLEY2

Ποιος θα πάρει την έπαυλη Graceland του Έλβις; Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, η αυτοκτονία του γιου της και τα χρέη 16 εκατ.  ψπου αφήνει στις κόρες της

θάνατος της Lisa Marie Presley σε ηλικία 54 ετών οδηγεί στο ερώτημα ποιος θα κληρονομήσει την Graceland, το διάσημο σπίτι του βασιλιά του ροκ εντ Ρολ, Ελβις Πρίσλεϊ, που είναι και ό,τι έχει απομένει από την περίφημη κληρονομιά των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε στα χέρια της η Λίζα Μαρί, όταν έγινε 25 ετών το 1993. Στην πραγματικότητα, σε λιγότερο από 20 χρόνια όχι μόνον δεν έχει απομείνει δεκάρα από τα 100 εκατομμύρια που της άφησε ο Έλβις, αλλά αφήνει πίσω της και ένα χρέος 16 εκατομμυρίων δολαρίων στις 3 κόρες της.

Και μέσα σε όλα τα χρέη, είναι και οι μαζεμένες διατροφές για τις δίδυμες κόρες της, ύψους 4.600 ευρώ τον μήνα που έπρεπε, από το 2016, να καταβάλει στον πρώην (τέταρτο) σύζυγό της, Μάικλ Λόκγουντ. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί και η κατάσταση των οικονομικών της είναι στον αέρα.

000_RJ1OWV
Πάνω από 600.000 επισκέπτονται την Graceland ετησίως

H Graceland πιθανότατα θα περάσει στα τρία επιζώντα παιδιά της – τις κόρες της Ρίλεϊ, μια 33χρονη ηθοποιό, και τις δίδυμες Χάρπερ-Βίβιαν και Φίνλεϊ, 14 ετών.

Ο μονάκριβος γιος της, Μπέντζαμιν, αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών, τον Ιούλιο του 2020. Τα τρία παιδιά της Λίζα Μαρί πιθανότατα θα κληρονομήσουν επίσης το μερίδιο 15% της μητέρας τους στην Elvis Presley Enterprises καθώς το υπόλοιπο 85% πωλήθηκε το 2005 για να καλύψει τα χρέη της.

Τα δικαιώματα των τραγουδιών του «βασιλιά» Έλβις ανήκουν επί του παρόντος στις Universal Music και Authentic Brands Group, στην οποία ανήκουν και τα δικαιώματα της Μέριλιν Μονρόε και του Μοχάμεντ Άλι.

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ κληρονόμησε 100 εκατομμύρια δολάρια το 1993, στα 25α γενέθλιά της, αλλά σύμφωνα με την ίδια μέχρι το 2016 είχαν σχεδόν εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου χάρη στην κακοδιαχείριση και τις κακές επενδύσεις aka ναρκωτικά, αλκοόλ και American Idol… Η Graceland, ωστόσο, περιέργως πως, παρέμεινε, εκτός αν εμφανιστούν από το πουθενά οικονομικά βάρη και σε αυτήν…

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα