Λιγνάδης : Οι ερωτικές επιστολές από ανήλικα και η διάψευση από τον αδερφό του

127

Λιγνάδης : Οι ερωτικές επιστολές από ανήλικα και η διάψευση από τον αδερφό του

Στο «φως» ήρθαν ερωτικές επιστολές στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη κατά τη διάρκεια νέας αυτοψίας των αρχών. Τα νέα δεδομένα εξετάζουν οι αρχές καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν στοιχεία που θα καίνε ακόμη περισσότερο τον σκηνοθέτη και θα αποκαλύπτουν την πολλών ετών δράση του.

Σε αυτοψία στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βρέθηκαν ερωτικές επιστολές που λάμβανε ο ίδιος.

Οι αρχές δεν είχαν ερευνήσει το υπόγειο της πολυκατοικίας όπου φέρεται να  βρισκόταν μέρος του αρχείου του ηθοποιού.

Εκεί, μετά από έρευνα,  βρέθηκαν ερωτικές επιστολές που λάμβανε ο Δημήτρης Λιγνάδης και σύμφωνα με την εφημερίδα Μπαμ, η αποκάλυψη έγινε όταν στα γραφεία της, έφτασε ένας κλειστός ανώνυμος φάκελος, ο οποίος περιείχε φωτογραφίες από το υπόγειο της πολυκατοικίας.

Ο ίδιος φάκελος περιελάμβανε γράμματα και ερωτικές επιστολές, μάλιστα σε μια από αυτές, βρισκόταν και μια από ένα ανήλικο κορίτσι.

Γράμματα από μαθητές

Η εφημερίδα «Μπαμ» αποκαλύπτει με φωτογραφικά ντοκουμέντα που της εστάλησαν ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, την περασμένη Τετάρτη, οι Αρχές δεν ερεύνησαν (καθώς δεν τους υποδείχτηκε από τον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη) ένα κοινόχρηστο χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν μέρος του αρχείου του ηθοποιού.

Μάλιστα στην εφημερίδα εστάλη μέσω ανώνυμου φακέλου και πλήθος ερωτικών γραμμάτων μεταξύ του Λιγνάδη και προσώπων ακόμη και μαθητών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν σε νέα έρευνα στην πολυκατοικία εντοπίζοντας το συγκεκριμένο υπόγειο ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρουσία εισαγγελέα εντόπισαν το αρχείο που υποδεικνυόταν μέσω των φωτογραφικών ντοκουμέντων που είχαν αποσταλεί στην εφημερίδα. 

Το περιεχόμενο των ερωτικών επιστολών

Σε μια από τις επιστολές μάλιστα, που φέρεται να έχει γραφτεί για τον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται: «Σε θυμάμαι τα τελευταία 16 χρόνια κι ας ήμουν 10 χρόνων, όταν σε πρωτοείδα. Αλήθεια πόσο θα ήθελα τώρα να ήμουν 10 χρόνων.  Και εγώ ερωτεύτηκα το τσίρκο και τα κουρδιστά παιχνίδια. Αυτά, πριν από τις Μπάρμπι».

Ενώ σε ένα άλλο γράμμα που φαίνεται να έχει γραφτεί σε σελίδα τετραδίου αναφέρεται: «Σε αγαπώ. Το αποφάσισα και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη[…] Και σε όποιον μιλήσει άσχημα θα πω “ότι όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τα μούτρα του”.

Και δεν θα σε ξαναθάψω στις φίλες και τους φίλους μου. Ούτε θα μιλήσω ξανά για σεξ, ούτε θα σου θυμίσω πως το έχουμε κάνει 7 φορές κι άλλες τρεις από το τηλέφωνο. Εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Έχει περάσει ένας χρόνος και πέντε μήνες από την τελευταία φορά που το κάναμε live και περίπου ένας χρόνος από τότε που το κάναμε τηλεφωνικά και έχεις να με φιλήσεις στο στόμα από τα Χριστούγεννα, από πριν από τα Χριστούγεννα και μάλιστα χωρίς γλώσσα».

Τι απαντά ο αδελφός του

Στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» η οποία ανέδειξε το θέμα, παρενέβη και ο αδερφός του Λιγνάδη, Γιάννης.

Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής βγήκε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης και ανέφερε: «Περιήλθε στη γνώση μου ότι στην εκπομπή σας προβλήθηκε ένα έντυπο υλικό της κατεφημισμό εφημερίδας “Μπαμ”, το οποίο αποκτήθηκε υπόπτως και παρανόμως από τον κατεφημισμό αρχισυντάκτη της εφημερίδας. Αυτό το υλικό δεν έχει θεσμική υπόσταση, εφόσον δεν αποκτήθηκε θεσμικά. Αντιλαμβάνεστε ότι υπόκειται σε αλλοιώσεις και επεξεργασίες…

Το δε περιεχόμενό του είναι αναξιόπιστο και φαύλο απ’ όλες τις απόψεις. Είναι αναξιόπιστο και γελοίο. Μία εκ των επιστολών που αναγνώστηκε και αναπαρήχθην είναι από φίλη του αδελφού μου και το περιεχόμενο της είναι ερωτοσατυρικό και αστείο. Αναφέρομαι σε ένα ποίημα που δημοσιεύθηκε και είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα έχουν την ίδια γελοιότητα. Θα σας συνιστούσα να είμαστε προσεχτικοί γιατί έχουμε καταπατημένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα εδώ. Πρέπει να υπάρχει ευαισθησία στο λειτούργημα που ασκείτε γιατί διαμορφώνετε την κοινή γνώμη. Οι καιροί δεν είναι υγιής, είναι πονηροί» υπογράμμισε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Πηγή: in.gr