Λέσβος: Όχι καλά νέα για το κτηματολόγιο…

393

Κτηματολόγιο: Οδηγός επιβίωσης για το 2022 - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Δείτε αναλυτικά Τα Νέα της Λέσβου σήμερα Τετάρτη 4/5

Όχι καλά νέα για το κτηματολόγιο υπό τον Γενικό Διευθυντή, Σ. Κοτσώλη… 
Σύσκεψη για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εχοντες περιουσια στη Λέσβο για το κτηματολόγιο πραγματοποιήθηκε, πριν λίγο,
στο Παλαιό Δημαρχείο παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Κτηματολογίου, κ. Στέφανου Κοτσώλη, και αντιπροσωπείας του φορέα.
Ο κ. Κοτσώλης αναφέρθηκε στα όσα έχουν προηγηθεί τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, τόνισε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, λέγοντας όμως ότι δεν υπάρχει «καλή λύση» σε αυτό το θέμα, αλλά γίνονται προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό και για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.
Συντάξεις και λογαριασμοί με καθυστέρηση…
Με καθυστέρηση λαμβάνουν χωριά της Λέσβου τους λογαριασμούς και τις συντάξεις του λόγω της υπολειτουργίας των ΕΛΤΑ στο νησί.
Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των χωριών από Λουτρά, Λεπέτυμνο, Χύδηρα, Καγιάνι, Λάμπου Μύλους, Βατούσα, Άντισσα, Ασώματο, Σταυρο, Άγρα, Μεσότοπο, Καλλονή, Αγιάσο και συντονιστές του δικτύου τόνισαν ότι τα χωριά δεινοπαθούν, και ουσιαστικά είναι αποκλεισμένα με τους κατοίκους να είναι όμηροι της υπολειτουργίας των ΕΛΤΑ που τους δημιουργεί προβλήματα.
Συνάντηση Τ. Βέρρου με Σ. Πέτσα…
Στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, σε μία ακόμη συνάντηση των επτά Δημάρχων των νεοσύστατων δ
Δήμων της χώρας.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα των νεοϊδρυθέντων δήμων, με το Δήμαρχο να μεταφέρει τα σχετικά αιτήματα της Δυτικής Λέσβου, για να βοηθηθεί από το Υπουργείο.
70 κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 70 κρούσματα καταγράφηκαν στο νησί της Λέσβου από τα 8.105 πανελλαδικά.
Ένα λιγότερο, ήτοι 69 στη Χίο, 17 στη Σάμο και 14 στη Λήμνο.