Λέσβος: Με τον αντιρατσιστικό τα μέλη του τάγματος εφόδου

386

Στις 14 Ιανουαρίου (2021) η δίκη των ροπαλοφόρων που πραγματοποιούσαν περιπολίες στην είσοδο του οικισμού της Μόριας. Τα άτομα αυτά δρούσαν σαν σύγχρονο τάγμα εφόδου στη Μυτιλήνη. Δύο απο τους συμμετέχοντες, δεν δίστασαν να εμφανιστούν σε τηλεοπτικο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Δικάσιμο για την 14η Ιανουαρίου (2021) έλαβαν οι συλληφθέντες ροπαλοφόροι που πραγματοποιούσαν περιπολίες στην είσοδο του οικισμού της Μόριας αναζητώντας πρόσφυγες και μέλη ΜΚΟ τις προηγούμενες μέρες. Οι εφτά «αγανακτισμένοι» αφέθηκαν (σε χρόνο ρεκόρ) ελεύθεροι και θα δικαστούν για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τα άτομα αυτά δρούσαν σαν σύγχρονο τάγμα εφόδου στη Μυτιλήνη, προκαλώντας το φόβο και τον τρόμο προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν, οι πέντε είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός, μόνιμοι κάτοικοι της Λέσβου. Έχουν ηλικίες 17 έως 24 ετών ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο ανήλικοι, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι βαρύνονται με τα ίδια αδικήματα.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στην είσοδο του χωριού της Μόριας και κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μία μεταλλική ράβδος και μια κουκούλα full face.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα, δύο απο τους συμμετέχοντες, δεν δίστασαν να εμφανιστούν σε τηλεοπτικο δελτίο ειδήσεων του STAR, αναφέροντας ότι αναζητούν μετανάστες. Οπως έγινε γνωστό ο ένας εξ αυτών , είναι μέλος της ΧΑ.