Lean In Network Greece-Athens: “Κάθε γυναίκα που τολμά να φέρει η ίδια την αλλαγή στη ζωή της, είναι… πηγή έμπνευσης”

της Μαριάννας Μανωλοπούλου

1461

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "LEAN IN HELLAS"

“Από τη Σοφία Mπεκατώρου κρατώ τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της και μία φράση της «Όταν μία γυναίκα αποφασίσει να μιλήσει, η σωστή ερώτηση που πρέπει να της κάνουν δεν είναι γιατί βγήκε να μιλήσει, αλλά μόνο τι έγινε»“.

Εσένα σε ενοχλεί μια γυναίκα που κατακτά τους στόχους της στον εργασιακό της χώρο αλλά και στην κοινωνία διεκδικώντας ότι της ανήκει; Είσαι σεξιστής ή σεξίστρια; Σου έχει περάσει από το μυαλό να δεις με ειλικρίνεια τα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας;

Εσένα σε έχουν αποκαλέσει ποτέ “Αχ βρε  Μαρινάκι”, έχεις βιώσει το #metoo, έχεις αισθανθεί ότι θέλεις να κατακτήσεις την κορυφή σου και να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου; Σου ασκούν κριτική καθημερινά για ότι λες ή κάνεις; Σκέψου για λίγο που ανήκεις, τι έχεις πει και τι έχεις ακούσει. Τώρα μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω, μπορείς να σκεφτείς έναν μακρύ δρόμο για μία περισσότερο ίση, συμπεριληπτική και δίκαιη κοινωνία που θα αναγνωρίζουν όλοι τη σοβαρότητά του θέματος.

Στα πλαίσια λοιπόν, της ίσης, συμπεριληπτικής και δίκαιης κοινωνίας παρατηρείται ότι τα τελευταία δυο χρόνια όλο και περισσότερες γυναικείες φωνές μετά από αγώνες χρόνων, “πολέμους”, διακρίσεις, ενώνονται για ένα κοινό αποτέλεσμα, την εφαρμογή των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων τους ανεξάρτητα από την εθνότητα, το θρήσκευμα ή τις φυσικές ιδιαιτερότητες τους, όπως άλλωστε ορίζει το σύνταγμα της Ελλάδας. Τέτοιες γυναικείες φωνές μιλούν και συνεργάζονται μέσα από μια οργάνωση που ονομάζεται “Lean In Network Greece-Athens”, ένα δίκτυο  δηλαδή, που μεριμνά για να εντάξει θέματα συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας στην ατζέντα του, δεν αποσκοπεί στο να «πολεμήσει» τους άνδρες αλλά επιδιώκει άνδρες και γυναίκες να στέκονται ο ένας και η μία δίπλα στον άλλον και την άλλην, σε έναν κόσμο με λιγότερες ανισότητες για τις γυναίκες. Ένα δίκτυο, που τονίζει ότι η ισότητα δεν σημαίνει παραχώρηση.

Η Αρετή Γεωργιλή, Regional Co-Leader της οργάνωσης μίλησε στο layout για το Lean In Network Greece-Athens, τις γυναίκες, τα δικαιώματα τους, το #metoo, τις συνεργασίες και τα μελλοντικά σχέδια του δικτύου.

Πότε δημιουργήθηκε το  Lean In Network Greece-Athens και από πόσα μέλη απαρτίζεται σήμερα; 

Το  Lean in Netwrok Greece είναι οργάνωση που συνδέεται με τη διεθνή οργάνωση Lean in που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ιδρύθηκε από τη Sheryl Sandberg Chief Operations Officer του Facebook. Πρόκειται για μία διεθνή ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει, δικτυώνει και ενθαρρύνει γυναίκες σε όλον τον κόσμο να κατακτήσουν τους στόχους τους στον εργασιακό τους κυρίως χώρο αλλά και στην κοινωνία. Είναι μία καθαρά εθελοντική οργάνωση και όλα τα μέλη μας, τα περισσότερα καταξιωμένα στελέχη στην εργασία τους ή στον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται, προσφέρουν τις υπηρεσίες  του στον ελεύθερο χρόνο τους για να ενθαρρύνουν με τη σειρά τους γυναίκες στο περιβάλλον τους να βγουν μπροστά και να έχουν αυτοπεποίθηση να διεκδικούν.

Η δομή της οργάνωσης βασίζεται σε αυτοδιαχειριζόμενους και ελεύθερους κύκλους γυναικών είτε με βάση τον εργασιακό τομέα (πχ Γυναίκες στον Χρηματοοικονομικό τομέα) είτε τη γεωγραφική περιοχή τους(πχ Γυναίκες στη Ρόδο) είτε ένα κοινό χαρακτηριστικό που τις ενώνει (πχ Εργαζόμενες Μητέρες ή Γυναίκες στην πολιτική) είτε ένα κοινό ενδιαφέρον (πχ Γυναίκες στον Αθλητισμό). Υπάρχουν και οι εταιρικοί κύκλοι (πχ Lean in Coca Cola Hellas, Lean in MetLife Greece κ.α. ) που είναι επίσης αυτοδιαχειριζόμενοι κύκλοι μέσα στις συγκεκριμένες εταιρείες. Κάθε κύκλος ορίζει μόνος του τους επικεφαλής του και ο καθένας προχωρά σε δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μελών του. Υπάρχουν βέβαια και οι γενικές δράσεις και ενημερωτικές καμπάνιες που γίνονται για κάθε γυναίκα από την ομάδα που συντονίζει κεντρικά τις δράσεις μας.

Ποιος είναι ο σκοπός του Lean In Network Greece-Athens;

Να ενημερώσει για τα θέματα συνειδητής και ασυνείδητης προκατάληψης, σεξισμού και ανισοτήτων σε βάρος γυναικών, να εκπαιδεύσει για τα θέματα αυτά και να δημιουργήσει κοινωνικά αντανακλαστικά για να αναγνωρίζουμε και να αντιδρούμε σε αυτά τα φαινόμενα όπου τα συναντούμε και κυρίως να στηρίξει γυναίκες να αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που χρειάζονται και τα προσωπικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να έχουν μία επιτυχημένη καριέρα όπου το επιθυμούν αλλά και μία ισορροπημένη προσωπική και οικογενειακή ζωή, όσες το επιθυμούν.

Ποιες γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα σας; Μπορεί να συμμετάσχει και κάποιος άνδρας;

Όποιες και όποιοι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν με την προσωπική τους ιστορία ή με τις γνώσεις τους να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να βοηθήσουν και άλλες γυναίκες. Φυσικά μπορούν να συμμετάσχουν και άνδρες  και μάλιστα θα ήμασταν και ιδιαίτερα χαρούμενες αν είχαμε τόσες γυναίκες όσες και άνδρες σαν μέλη μας. Το Lеаn in, όπως δείχνει και το όνομά του, δεν λειτουργεί με αποκλεισμούς, δεν θέλει να «πολεμήσει» τους άνδρες. Θέλει άνδρες και γυναίκες να στέκονται ο ένας και η μία δίπλα στον άλλον και την άλλην και να πορεύονται μαζί σε έναν κόσμο με λιγότερες ανισότητες για τις γυναίκες. Όσοι περισσότεροι άνδρες κατανοήσουν ότι οι γυναίκες ακόμη δεν έχουν ισότιμο ρόλο στην κοινωνία στην πράξη, τόσο περισσότερο κερδισμένες θα είμαστε. Οπότε ναι οι κύριοι είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι.

Πώς συνδέεται μια γυναίκα με μια άλλη μέσω του δικτύου;

Αν είναι μέλος σε έναν κύκλο, οι συναντήσεις και οι δράσεις είναι συχνές. Μπορεί όμως να είναι μέλος σε περισσότερους από έναν κύκλους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά της. Μπορεί επίσης, να συμμετάσχει στις δράσεις που γίνονται για όλους τους κύκλους.

«H πιο συναρπαστική, η πιο σημαντική σχέση είναι αυτή που διαμορφώνουμε βήμα βήμα όταν συνεργαζόμαστε. Γιατί όταν επιλέγουμε να συνεργαστούμε, κάθε πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί». Τι ευκαιρίες δίνονται στις γυναίκες που συμμετέχουν;

Κάθε μέλος μας έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά workshops, τα παιχνίδια, τα σεμινάρια, που διοργανώνουμε. Παράλληλα, ο στόχος του Lean in είναι να στηρίζει η μία την άλλη και να συμπληρώνουμε η μία την άλλη. Οπότε, αν για παράδειγμα ένα μέλος μας χρειαστεί στήριξη πχ σε θέματα marketing, θα την παραπέμψουμε στις κυρίες που έχουν αυτή την εξειδίκευση. Αν μία κυρία χρειάζεται να προωθήσει τη δουλειά της, επίσης τη στηρίζουμε και εντός Lean in και δημόσια. Τέλος, προσπαθούμε όλα τα μέλη μας να έχουν ευκαιρίες δημόσιας εμφάνισης και ομιλίας, ανάλογα με το αντικείμενό τους.

Διεξάγετε δημιουργικές δράσεις που εστιάζουν στην αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και στην ευρύτερη ενδυνάμωση των γυναικών. Πώς επιλέγονται και σχεδιάζονται οι δράσεις αυτές; Με ποιους έχετε συνεργαστεί μέχρι στιγμής; Οι συνεργασίες είναι συστηματικές;

Από τη μία έχουμε τα «εργαλεία», τα υλικά, τα podcasts, τα videos, τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Lean in, όπως το διαδραστικό παιχνίδι “50 ways to fight bias”, το οποίο έχουμε παίξει πολύ φέτος και σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να ενημερώσουν τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες τους, εντός των κύκλων κ.α. Από την άλλη, υπάρχουν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που σχεδιάζουμε εμείς εδώ η κεντρική ομάδα συντονισμού και οι επικεφαλής των κύκλων. Τέτοιο ήταν, για παράδειγμα, το τηλεοπτικό μας σποτ «Αχ βρε Μαρινάκι» που είχε μεγάλη επιτυχία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Ποιοι έχουν συντελέσει σε σημαντικό βαθμό στο έργο σας και με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Έχουμε συνεργαστεί με πολλές εταιρείες μέχρι τώρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να πούμε σε εκείνες που μας πίστεψαν εξ αρχής, όπως η МеtLife, η Coca Cola και πιο πρόσφατα η Аccenture, η Sephora, η BP, η Vodafone κα.

Επίσης, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Λαμπράκη και τις Womentors και φυσικά στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Οικογενειακής πολιτικής και τη σημερινή Υφυπουργό Εργασίας κα Μαρία Συρεγγέλα που η πόρτα τους είναι πάντα ανοιχτή για εμάς.

Στο μέλλον θα θέλαμε να συνεργαστούμε με κάθε εταιρεία που έχει αποφασίσει να αλλάξει την εταιρική της κουλτούρα και να εντάξει τα θέματα συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας στην ατζέντα της. Χρήσιμο θα ήταν να μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος αλλά και με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο γιατί η εμπειρία μας από την επαφή μαζί τους μέχρι τώρα ήταν αρκετά αρνητική και χωρίς τα ΜΜΕ δυστυχώς δεν μπορούμε να καταφέρουμε μαζικά και γρήγορα αποτελέσματα στην ενημέρωση της κοινής γνώμης.

 

Ποια θα θέλατε να είναι η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία σήμερα;

Αυτή που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Δηλαδή,  Ίσα Δικαιώματα, Ίσες Ευκαιρίες. Δυστυχώς, το Σύνταγμά μας προβλέπει, αλλά αυτά που προβλέπει δεν εφαρμόζονται.

Με ποιους τρόπους και μέσα  συμβάλλετε ώστε να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες;

Αρθρογραφούμε συχνά, έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά σε φαινόμενα σεξισμού και ρατσιστικού λόγου απέναντι στις γυναίκες, έχουμε μία σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων, συνεργαζόμαστε με αρκετά ΜΜΕ για να αυξάνουμε την αναγνωρισιμότητα αυτών των θεμάτων στην κοινωνία. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι κύκλοι μας δρουν πολλαπλασιαστικά στους χώρους ή στη γεωγραφική περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιούνται και κάθε μέλος μας εκπαιδεύεται για να εκπαιδεύει σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται.

Ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες σήμερα;

Τα θέματα της βίας, της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης είναι κυρίαρχα αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, το θέμα της ισορροπίας εργασιακής και προσωπικής ζωής, το μισθολογικό χάσμα, τα θέματα των ανισοτήτων και των προκαταλήψεων στον εργασιακό χώρο και στην κοινωνία που δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στις γυναίκες να κάνουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που βίωσε μια γυναίκα και ζήτησε την υποστήριξη σας; Πως κληθήκατε να την βοηθήσετε;

Οι πιο δύσκολες καταστάσεις για εμάς είναι οι περιπτώσεις των κακοποιημένων γυναικών ή των γυναικών που υφίστανται βία κυρίως εντός οικογένειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις τις βοηθούμε όσο μπορούμε εμείς με τη στήριξή μας αλλά τις παραπέμπουμε σε οργανώσεις που είναι πιο εξειδικευμένες από εμάς στην αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων. Επίσης, δύσκολες είναι οι περιπτώσεις αδίκων απολύσεων γυναικών επειδή θέλουν να φτιάξουν οικογένεια ή όταν εγκυμονούν.

3 πράγματα που κάνουν τις γυναίκες πραγματικά δυνατές και 3 γυναίκες που εμπνέουν το δίκτυο;

Οι γυναίκες είναι πραγματικά δυνατές αν οι ίδιες νιώθουν δυνατές και έχουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Η στήριξη της οικογένειάς τους ή του/της συντρόφου τους σε ότι βήμα κάνουν είναι επίσης πολύ σημαντική. Το τρίτο είναι η δύναμη που παίρνει η μία από την άλλη. Όλες μαζί, θα τα καταφέρουμε!

Κάθε γυναίκα που τολμά να φέρει η ίδια την αλλαγή στη ζωή της, κάθε γυναίκα που βγαίνει μπροστά, που ξεπερνά τους φόβους της, είναι για εμάς πηγή έμπνευσης, όπως θα έλεγε και η ιδρύτρια του Lean in, Sheryl Sandberg.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι σταθερά στις τελευταίες θέσεις του δείκτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων και σύμφωνα τα λεγόμενα ενός μέλους σας «Η Ελλάδα δεν είναι μια ανοιχτή χώρα. Ζούμε σε μια κλειστή, συντηρητική και πατριαρχική κοινωνία που κουβαλά πολλά βαρίδια από το παρελθόν. Μια κοινωνία που είναι σχεδιασμένη μόνο για ένα κεντρικό πλανητικό σύστημα, το ανδρικό φύλο και τους δορυφόρους του». Πότε πιστεύετε ότι θα αλλάξει αυτό, είμαστε σε καλό δρόμο;

Tα τελευταία χρόνια είναι πολλά που έχουν προχωρήσει στα θέματα ισότητας, αλλά ναι, βρισκόμαστε ακόμη στην τελευταία θέση, σύμφωνα με τις μετρήσεις του 2018 και ο δρόμος μέχρι να φτάσουμε στην ουσιαστική ισότητα είναι ακόμη μακρύς. Ξέρετε για να αλλάξουν αντιλήψεις ριζωμένες χρόνια στο θυμικό μας χρειάζεται πολλή δουλειά και πολλά χρόνια. Έχει μετρηθεί ότι χρειάζεται περίπου 60 χρόνια στην Ευρώπη να καλυφθούν οι βασικές ανισότητες απέναντι στις γυναίκες και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ανεκτό! Χρειάζεται επίμονη και συλλογική δουλειά υποδομής, συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων μας από το σχολείο ακόμη.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "LEAN IN HELLAS"

Πρώτες σκέψεις με αφορμή το νέο εργασιακό;

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και καλύπτει πολλά περισσότερα θέματα από τις συμβατικές μας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Είναι μία «ανάσα ισότητας» για τις εργαζόμενες γυναίκες που πλέον προστατεύονται από τη βία και την παρενόχληση στον εργασιακό χώρο αλλά και από διακρίσεις και εργασιακές προκαταλήψεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις έρευνες που έχετε διεξαγάγει μέχρι στιγμής με φορείς κλπ ποια είναι τα συμπεράσματα σας συνολικά για τα δικαιώματα των γυναικών και το τι ισχύει στη χώρα μας;

Όπως σας είπα και προηγουμένως, το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά που προβλέπονται με τον νόμο δεν εφαρμόζονται. Για παράδειγμα, ενώ ο νόμος λέει ρητά ότι σε μία συνέντευξη για εργασία δεν πρέπει να ερωτάται η γυναίκα αν προτίθεται να κάνει παιδιά, αυτή είναι η συνηθέστερη ερώτηση που κάνουν στις υποψήφιες εργαζόμενες, το οποίο δηλώνεται από 9 στις 10 γυναίκες στη δική μας έρευνα. Το ίδιο συμβαίνει με τη μισθολογική διαφορά, τις ευκαιρίες προαγωγής και άλλα ζητήματα.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο που λέει "Behind every woman is a circle of women. Make it official."

Με αφορμή την αύξηση των σεξιστικών σχολίων στα ΜΜΕ πέρυσι η οργάνωση Women On Top και το Lean in Hellas στείλατε επιστολή στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  στην οποία ζητούσατε μία ακριβοδίκαιη κάλυψη των θεμάτων έμφυλης ισότητας και τη βοήθεια της για να ενημερώσετε τον κόσμο για το τι σημαίνει σεξισμός και πώς να αναγνωρίζει την ασυνείδητη προκατάληψη  και τις στερεοτυπικές εκφράσεις στην καθημερινότητα μας έχοντας θετική ανταπόκριση. Θεωρείτε ότι το θέμα δεν καλύπτεται ακόμη πλήρως από τα μέσα; Έως σήμερα ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε όλο αυτό, τι σας λένε οι γυναίκες και όχι μόνο που διαβάζουν τα κείμενα,  θεωρείτε ότι μια ανάλογη κίνηση πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλα μέσα;

Πραγματικά και προς μεγάλη της τιμή η Καθημερινή και ο ίδιος ο κ . Παπαχελάς ανταποκρίθηκαν άμεσα και έσπευσαν να καλύψουν αυτό το κενό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για άλλα ΜΜΕ. Όχι μόνο το θέμα δεν καλύπτεται επαρκώς,  αλλά δεν καλύπτεται καθόλου. Το πιο σημαντικό είναι ότι πολλά ΜΜΕ δεν καταλαβαίνουν καν τις διαστάσεις αυτού του θέματος και κρύβονται πίσω από το να μας κατηγορούν για υπερβολή ή για πολιτική ορθότητα. Κάθε μα κάθε μέρα ακούμε στα κανάλια ή διαβάζουμε σε σάιτ και περιοδικά εκφράσεις γεμάτες σεξισμό και στερεότυπα. Ευτυχώς, τα κοινωνικά αντανακλαστικά είναι πια ανεπτυγμένα και πλέον τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύονται και απομονώνονται.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν για «lifestyle» φεμινισμό ή σας χαρακτηρίζουν «επαγγελματίες φεμινίστριες»;

Να έρθουν να γνωρίσουν τις περισσότερες από τις 800 εθελόντριες μας και μέλη των κύκλων μας, κυρίες που έχουν να μοιραστούν μαζί τους τουλάχιστον από μία προσωπική τους ιστορία. Μόνο έτσι θα καταλάβουν πόσα περνούν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους.

Στα πλαίσια του #metoo μιλήσατε με την κα Σοφία Μπεκατώρου. Τι κρατάτε από το κίνημα και τη συζήτηση;

Ναι και την ευχαριστούμε πολύ που αφιέρωσε 3 περίπου ώρες για να είναι μαζί μας. Από τη Σοφία κρατώ τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της και μία φράση της «Όταν μία γυναίκα αποφασίσει να μιλήσει, η σωστή ερώτηση που πρέπει να της κάνουν δεν είναι γιατί βγήκε να μιλήσει, αλλά μόνο τι έγινε». Από το κίνημα #metoo κρατώ το γεγονός ότι έδωσε την ευκαιρία να σηκώσουμε το χαλί και να δούμε επιτέλους πόση πολλή σκόνη κρύβεται από κάτω.

Ετοιμάζεται να συνεργαστείτε με κάποιον φορέα, έχετε κάποια παρουσίαση του έργου σας σύντομα; Μελλοντικά σχέδια και στόχοι;

Σίγουρα θα συνεργαστούμε με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας κα Οικογενειακής πολιτικής για να υλοποιήσουμε μαζί δράσεις με βάσεις τους άξονες και τις προτεραιότητές της και παράλληλα συζητούμε με πολλούς φορείς, εταιρείες αλλά και άλλες οργανώσεις για πιθανές συνεργασίες. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το δεύτερο μέρος της έρευνας που κάνουμε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις γυναίκες, από τα ευρήματα της οποίας θα προκύψουν και οι μελλοντικές δράσεις μας.

 

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και την εμπιστοσύνη σας.