Λαμία: Ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών – 26 καταγγελίες στην Αστυνομία

101

mathites-dimotikoΣυνολικά εμφάνισαν συμπτώματα 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Σύμφωνα με την καταγραφή απο τις διευθύνσεις εκπαιδευσης παρουσίασαν συμπτώματα 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμέτους , διάρροια και έντονους πόνους.

Γονείς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για το συμβάν ενώ ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας σύμφωνα με το ρεπορταζ του lamianow.gr υπάρχουν 26 καταγγελίες.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολέιου Λαμίας -μιλώντας στον Lamia Polis 87.7 – Μαρία Ζωγράφου καλεί τους γονεις να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα για το συμβαν.

Καλεί παράλληλα και τους ενήλικες που είχαν συμπτώματα να καταθέσουν καθώς όπως εξηγεί το γεύμα καταναλώνεται και απο άλλα μελη της οικογένειας μερικά απο τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα .

Η κυρία Ζωγράφου δηλώνει ότι αυτό που ζητούν οι γονείς είναι μία απάντηση στο «γιατί; συνέβη αυτό που συνέβη» ώστε να δικαιωθούν τα παιδιά που υπέστησαν όλη αυτή την δύσκολη ιατρική περιπέτεια , ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

Παράλληλα καλεί τους γονείς να παραδώσουν τις επόμενες ημέρες δείγμα κοπράνων των μαθητών στο νοσοκομείο Λαμίας στον δεύτερο όροφο για να διευκολυνθεί η έρευνα των αρμοδίων αρχών.

Γονείς έχουν παραδώσει για έλεγχο πακέτα συσκευασμένα με την τροφή που είχε διανεμηθεί στους μαθητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας απο χθες οι διευθυντές των σχολείων επικοινωνούν με τους γονείς που τα παιδιά τους εμφάνισαν συμπτώματα προκειμένου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα συμπτώματα και τις ώρες που εμφανίστηκαν.