Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων, αν χρειαστεί θα κλείσουν

485

Ύστατο μέτρο ο αποκλεισμός ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – Δεν θα επαναληφθούν επιχειρησιακές αστοχίες – Ούτε η χώρα ούτε η δικαιοσύνη δέχονται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων

Το κλείσιμο για όλες τις λέσχες οπαδών ανά την Ελλάδα καθώς κάθε ομάδα θα έχει πλέον, όπως ο νόμος ορίζει, έναν σύνδεσμο οπαδών με έδρα την ΠΑΕ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα» προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τους χούλιγκαν κάνοντας λόγο για «καρκίνο του ποδοσφαίρου» δεσμευόμενος, με αφορμή την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, πως «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι για να μην συμβεί ξανα κάτι τόσο φοβερό»

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο protothema.gr ότι η συζήτηση που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τις τέσσερις ΠΑΕ ήταν «ειλικρινής και εποικοδομητική» τονίζοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ενώπιον του προέδρου της UEFA». Παράλληλα υπενθύμιζαν ότι με τις αναφορές Μητσοτάκη στο κλείσιμο των λεσχών και τη χρήση των καμερών, οι ΠΑΕ τίθενται προ των ευθυνών τους καθώς τα μέτρα αυτά προβλέπονται από τον νόμο Αυγενάκη που συντάχθηκε μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν, τέλος, ότι οι αστυνομικοι έλεγχοι στις θύρες οργανωμένων οπαδών που δημιουργούν προβλήματα «θα είναι δειγματοληπτικοί».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα