Κυρ. Μητσοτάκης: «Αν σχηματιστεί κυβέρνηση, δεν θα έχουμε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»

Του Γιάννη Λιόντου

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι «θα κλείσει ένας κύκλος μίας 10ετούς Οδύσσειας», μετά το πέρας της 7ης Ιουλίου, για να προσθέσει πως «υπάρχει όμως και η αναγνώριση ότι η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στις εκλογές, όχι απλά ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη».

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η ελληνική κοινωνία αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές πολύ πιο ώριμη»…

«Η κάλπη της 7η Ιουλίου είναι άδεια όχι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Είναι κρίσιμες οι εκλογές αυτές και πιστεύω ότι θα έχουμε μαζική συμμετοχή. Η ελληνική κοινωνία αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές πολύ πιο ώριμη από ότι νομίζαμε και είναι μία επιτυχία»

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού πως «δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε:

«Δεν είναι δουλειά μου να ξεμπερδέψω με κανέναν. Δουλειά μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό. Τα εσωτερικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν με ενδιαφέρουν αλλά νομίζω ότι θα μπει σε περιπέτειες. Εύχομαι, εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί και στείλει στην αντιπολίτευση τον κ. Τσίπρα, να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην επανέλθει σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος».

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα τεθεί προς υλοποίηση, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και συνέχισε λέγοντας πως «αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο».

«Ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, είναι και ψήφος εμπιστοσύνης σε εμένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε και την εκτίμηση ότι «τα κόμματα της οργής θα ‘πεθάνουν’ σε αυτή την κάλπη. Η κοινωνία είναι κουρασμένη, αλλά ανατέλλει μία ισχνή ελπίδα ότι μπορούμε να αφήσουμε τα χρόνια της κρίσης πίσω μας».

Για το θέμα του ασύλου στα Πανεπιστήμια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για κατάργησή του, αναφέροντας πως θα συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο τους νομοθέτημα.

«Το άσυλο καταργείται. Θα συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο μας νομοθέτημα. Τα πανεπιστήμια θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι δημόσιοι χώροι και θα εφαρμόζεται η νομοθεσία. Θα χρειαστούν οργανωμένες παρεμβάσεις της αστυνομίας, ιδίως στα κτίρια που αποτελούν ‘σύμβολα’ για τις καταλήψεις», είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.