Κυπαρισσία: Εμπλοκή στην έκδοση του Ρουμάνου πρώην συντρόφου της Μόνικα – Ίσως καθυστερήσει ακόμα και 20 μέρες

230

Εμπλοκή στην υπόθεση της έκδοσης του 39χρονου Ρουμάνου που κατηγορείται οτι δολοφόνησε και τσιμέντωσε την 42χρονη σύντροφο του Μόνικα Γκιούς στο σπίτι της στην Κυπαρισσία προέκυψε σύμφωνα με τον δικηγόρο του Βασιλειο Νουλέζα. Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι είναι θέμα ημερών να επιστρέψει στην Ελλάδα, τα νέα δεδομένα δείχνουν οτι ίσως καθυστερήσει ακόμα και 20 ημέρες.

Αν και ο ίδιος δεν έχει θέσει κάποιο ζήτημα και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα το προβλημα σύμφωνα με τον νομικό υπερασπιστή του προκύπτει απο τις ολλανδικές αρχές.

nouleza

«Ο εντολέας μου προσήχθη σε δικαστήριο του Άμστερνταμ. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση προκειμένου να δικαστεί για την πράξη αυτή. Αντέτεινε ότι επιθυμεί ζητά το συντομότερο να μεταχθει να εκδοθεί στην Ελλάδα σε εκτέλεση του Διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Θέλει να δικαστεί σε ελληνικό δικαστήριο διότι το έγκλημα τελέσθηκε στην Ελλάδα. Δεν εχει νομικό παραστάτη στην Ολλανδία και το δικαστήριο διέκοψε κατόπιν τούτου.Δεν του έχει επιτραπεί μέχρι τώρα να επικοινωνήσει με εμένα. Επιχειρούμε να συνεννοηθούμε με τις ολλανδικές αρχές και την αρμοδια εισαγγελική αρχή στο Άμστερνταμ ώστε να επισπεύσει να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα» αναφερει στο protothema.gr ο κ. Νουλέζας και προσθέτει «η Ολλανδική Αστυνομία ανακοίνωσε στον Ρουμάνο υπήκοο ότι ενδεχομένως υπάρξει καθυστέρηση μέχρις ότου βρεθεί πτήση για την Αθήνα. Η κράτηση του εκεί ίσως διαρκέσει ως 20 ημέρες μέχρι να εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα