Κτηνωδία στο Ιραν

του Χρήστου Σγαρδέλη

86

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χουσέιν Ραχίμι συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι επιχείρησαν να πουλήσουν δύο μωρά μόλις 20 ημερών δύο μηνών αντίστοιχα.

Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για «διαφημίσεις σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram» (!) δεδομένου ότι, οι φωτογραφίες των μωρών είχαν κοινοποιηθεί σε περίπου 15 λογαριασμούς σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα το κάθε μωρό ήδη είχε ήδη τιμολογηθεί και αγοραστεί έναντι ποσού 50 έως 100 εκατομμυρίων ριάλ (τοπικό νόμισμα το οποίο αποτιμάται στα 226-450 ευρώ) προτού επιχειρήσουν να το πουλήσουν έναντι ενός ποσού 400-500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 1.800 και 2.250 ευρώ).

Τη φροντίδα των παιδιών έχουν ήδη αναλάβει κοινωνικές υπηρεσίες μέχρι νεωτέρας. Στην κατάθεσή του στις αρχές ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν μακροχρόνια άνεργος, χωρίς χρήματα και γι ΄αυτό εξωθήθηκε σε αυτή την επιχείρηση εμπορίας ανηλίκων και αανγκάστηκε να αναλάβει ρόλο μεσάζοντα.

Βαρύωουσα ευθύνη φαίνεται να υπέχει και Instagram με εκπρόσωπο του Facebook -στο οποίο ανήκει και το Instagram- να δηλώνει στο CNN ότι : “Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο ή συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση ανθρώπων στο Instagram. ”Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν επιτρέπεται η πώληση παιδιών για υιοθεσία, εμπόριο οργάνων ή οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια”. Δήλωσε ακόμη, ώς νόμιμος εκπρόσωπος του Instagram ότι “Προφανώς είμαστε ενήμεροι για το συμβάν και βρισκόμαστε σε ένα καλό στάδιο ερευνών».

Η υπόθεση ακολουθεί πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης.

πηγή : cnn.gr