Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο της Κέρκυρας – «Χάθηκε το σπίτι μου, χάνω την καρκινοπαθή αδελφή μου»

197

Κραυγή απόγνωσης από κάτοικο της Κέρκυρας – «Χάθηκε το σπίτι μου, χάνω την καρκινοπαθή αδελφή μου»

Η κατάσταση στην Κέρκυρα συνεχίζει να είναι δραματική, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι,  όπως λένε, νιώθουν αβοήθητοι.

Δραματική είναι η έκκληση που απευθύνει ο κύριος Δήμος, με δάκρυα στα μάτια, μιλώντας στην κάμερα του STAR, για την αδελφή του.

«Εγώ έχασα το σπίτι μου, έπεσε όλο το βουνό πάνω, γέμισε με λασπόνερα από τις πόρτες και τα παράθυρα», ανέφερε αρχικά ο άτυχος άνδρας και πρόσθεσε πως η αδελφή του, που είναι καρκινοπαθής, χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Ωστόσο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν, τα προβλήματα είναι τεράστια και δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία, ενώ ούτε οι γιατροί μπορούν να μετακινηθούν.

«Έφερα την καρκινοπαθή αδελφή μου από το νοσοκομείο στο σπίτι, δεν βρίσκω γιατρό», ανέφερε και περιέγραψε ότι κλήθηκε ο ίδιος να τοποθετήσει τον καθετήρα που χρειάζεται η αδελφή του.

«Η αδελφή μου πεθαίνει», ανέφερε με αναφιλητά και συμπλήρωσε: «Το σπίτι μου χάθηκε, χάνω και την αδελφή μου, όποιος μπορεί ας έρθει».

«Δεν σήκωνε το τηλέφωνο κανείς»
Πριν από τον κύριο Δήμο, στην κάμερα του σταθμού μίλησε μια γυναίκα, που κατήγγειλε πως είναι αδικαιολόγητο το 2021 να επικρατεί τέτοια κατάσταση.

«Αύξηση σε φόρους, σε ρεύμα, όποιος έχει τα κότσια να έρθει εδώ. Χωθήκαμε μισό μέτρο κάτω από τη λάσπη», ανέφερε απελπισμένη.

Ένας άλλος κάτοικος της Κέρκυρας δήλωσε πως «το επιτελικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά»: «Δεν σήκωνε το τηλέφωνο κανένας. Μας λένε ότι μπορεί να έρθουν. Αυτό μπορεί να γίνει σε κανένα μήνα. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να πάνε νοσοκομείο, δεν έρχεται κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Κέρκυρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες, Πέμπτη, με δρόμους να έχουν κοπεί στη μέση και τις καταστροφές να είναι τεράστιες.

Πηγή: in.gr