Κούβα: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων μέσα σε λίγες μέρες – «Εξαρση εξαιτίας των παραλλαγμένων στελεχών»

638

Ο υπουργός Υγείας της Κούβας Χοσέ Ανχελ Πορτάλ επισήμανε ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στο γεγονός πως κυκλοφορούν στη χώρα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης και δεύτερο ρεκόρ μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ υπέκυψαν άλλοι 15 ασθενείς με την COVID-19.

Η Ματάνσας το επίκεντρο
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.387 νεκρούς επί συνόλου 210.913 μολύνσεων.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (874 κρούσματα σε 24 ώρες) είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τις 1.226,3 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ο υπουργός Υγείας Χοσέ Ανχελ Πορτάλ επισήμανε ότι η έξαρση των μολύνσεων οφείλεται στο – και περιπλέκεται από το – γεγονός πως κυκλοφορούν στη χώρα πιο μολυσματικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού.

Οι εμβολιασμοί
Οι αρχές συνεχίζουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala.

Εχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,89 εκατ. πολίτες. Εχουν χορηγηθεί 6,71 εκατ. δόσεις. Σκοπός είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) μέσα στη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ