Κούβα: Ανευ προηγουμένου αριθμός νεκρών σε 24 ώρες

353

Η Κούβα αντιμετωπίζει νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρότι παίρνει ολοένα αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 8 ασθενείς με την COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει μέχρι εδώ τους 467 νεκρούς.

Η Αβάνα το επίκεντρο
Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 854 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 87.385 από τον Μάρτιο του 2020.

Στην Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, εντοπίστηκαν 424 κρούσματα ενώ υψηλοί αριθμοί καταγράφηκαν στις επαρχίες Ματάνσας και Γκράνμα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρότι παίρνει ολοένα αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Δεν συγκρίνεται
Πάντως, η επιδημιολογική κατάσταση στη νήσο δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Πηγή: ΑΠΕ