Κορωνοϊός – Τρόμος με τα 12.850 κρούσματα σε δύο ημέρες – Διστακτικοί για την αποδοτικότητα των μέτρων δηλώνουν ειδικοί

139

Ο κορωνοϊός έχει «δώσει» μέσα σε δύο μόνο ημέρες 12.850 κρούσματα, ένα νούμερο που πραγματικά προκαλεί τρόμο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό θα επιφέρει περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία που είναι ήδη πολύ πιεσμένα και περισσότερους θανάτους. Να τονίσουμε ότι σήμερα, με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 431, ενώ χθες ανακοινώθηκαν 59 θάνατοι και σήμερα άλλοι 49.

Δηλαδή, μέσα σε δύο μέρες «χάσαμε» άλλους 108 συνανθρώπους μας εξαιτίας της Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας έχουν υπάρξει 16.109 θάνατοι στη χώρα, ένα νούμερο που συναντάμε μόνο σε πολεμικές περιόδους.

Ανησυχούν κυβέρνηση και ειδικοί

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απέκλεισε στην αποκλειστική του συνέντευξη στο MEGA για άλλη μια φορά την πιθανότητα να πάμε σε ένα καθολικό lockdown όπως είχε συμβεί πέρσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν είναι στις «μύτες των ποδιών» του σε σχέση με τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία. Άλλωστε, γι’ αυτό ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους χθες και γίνεται η προσπάθεια να «ξεκολλήσει» ο εμβολιασμός.

Βέβαια, χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι υπάρχουν ειδικοί που επισημαίνουν ότι αυτά τα μέτρα δεν φτάνουν, δεν πρόκειται να αποδώσουν στο μέτρο που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr