Κορωνοϊός: Τρόμος από 100 νεκρούς τη μέρα – Τι θα σημάνει η Ομικρον 2

143

Σημαντικά ερωτήματα εγείρονται για το κατά πόσο η πανδημία στη χώρα μας εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης, όταν ο αριθμός των νεκρών αγγίζει εφιαλτικά νούμερα.

Με περισσότερους από 500 νεκρούς σε πέντε μέρες και κοντά 22.500 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, η Ελλάδα πληρώνει τον μεγαλύτερο φόρο ζωής στην πανδημία, ακόμη και από χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική, την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να σταματήσει, που βρίσκεται στους δρόμους για να επιβιώσει ή για να αντιδράσει. Ο κλοιός της Δέλτα και της Ομικρον δεν χαλαρώνει και μέχρι να καταλάβουμε το γιατί δεν εκλείπει η φονική Δέλτα, κατέφθασε η Ομικρον 2. Τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» άγνωστο πόσα θα έχουν γίνει σε λίγες μέρες.

Γιατί τόσοι θάνατοι;

Γεγονός είναι ότι κάθε ώρα πεθαίνουν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι στη χώρα και επαρκείς εξηγήσεις δεν μπορούν να δοθούν γιατί συμβαίνει αυτό. Η επίκληση του εμβολίου διακαιολογεί πράγματα και καταστάσεις μέχρις ενός ορίου, όμως είτε η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πιο άσχημη απ’ όσο περιγράφουν όσοι παλεύουν εκεί μέσα για να σώσουν ζωές ή να σωθούν, ή η Ομικρον είναι λιγότερο αθώα απ’όσο διαφαίνεται μέσα από μελέτες, ανοιχτές σε κάθε κριτική.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr