Κορωνοϊός: Στα 60 αυξήθηκαν τα επικίνδυνα «ορφανά»

564

Αύξηση κατέγραψαν τα επικίνδυνα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, ύστερα από τα 35 νέα κρούσματα που έφτασαν τα 387. Νέα αυστηρά μέτρα στα σύνορα και στα νοσοκομεία.

Αύξηση κατέγραψαν τα επικίνδυνα απροσδιόριστης πηγής κρούσματα, τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, που εκτινάχθηκαν στα 60.

Από τους ασθενείς νοσηλεύονται 70 άνθρωποι εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα θετικό νέο, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας: 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Νέα αυστηρά μέτρα
Η αύξηση των κρουσμάτων συνοδεύεται και από αυστηροποίηση των μέτρων, κάτι για το οποίο προειδοποίησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παίρνοντας το λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως «από αύριο στις 6:00 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια».

«Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε, κάνοντας ειδική αναφορά στην Βρετανία.

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται και για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες.