Κορωνοϊός – Σκωτία: Πιο σκληρό lockdown με απαγορεύσεις στα καταστήματα και στην κατανάλωση αλκοόλ

491

Μίνι lockdown δύο εβδομάδων θα επιβάλει η Σκωτία | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι μη αναγκαίες υπηρεσίες στα καταστήματα – Τέλος στην κατανάλωση αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους

Τέλος στις μη αναγκαίες υπηρεσίες των καταστημάτων βάζει η Σκωτία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της πανδημίας. Επιπλέον, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους.

Τα καταστήματα σταματούν τις μη αναγκαίες υπηρεσίες click and collect που θα επιτρέπεται να προσφέρονται μόνο για ρούχα, παπούτσια, παιδικό εξοπλισμό, βιβλία και είδη οικιακής χρήσης από τις 16 Ιανουαρίου. Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στα καταστήματα όπως και η είσοδος στο κτήριο.

Η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον υπογράμμισε ότι η κατάσταση όσον αφορά στον κορωνοϊό είναι εξαιρετικά αβέβαιη και σοβαρή.

Αντίστοιχα μέτρα εξετάζει και η Βρετανία, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να χαιρετήσει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες για απαγόρευση του click and collect.

Η Σκωτία ανακοίνωσε 79 νέους θανάτους λόγω κορωνοϊοί και 1.794 νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία.

Η Στέρτζον ανακοίνωσε ότι η νομοθεσία θα αυστηροποιηθεί για να μην επιτρέπεται νομικά στους πολίτες να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, παρά μόνο για αναγκαίους λόγους.