Κορωνοϊός: Σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία πολλοί νέοι είναι θετικοί στον ιό

97

Και στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, η πλειονότητα των περιπτώσεων συνδέεται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, υπάρχει υψηλό ποσοστό νέων μεταξύ αυτών που διαγνώστηκαν με κοροναϊό.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές στατιστικές της Αυστραλίας: Το 21% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι ηλικίας 20 έως 29 ετών. Το 16% των περιπτώσεων είναι ηλικίας 30 έως 39 ετών. Το 31% των περιπτώσεων είναι 60 ετών και άνω.

Ανακοίνωση Γάλλου επιστήμονα: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με χλωροκίνη
Στη Νέα Ζηλανδία, το 26% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι ηλικίας 20-29 ετών. Το 14% των περιπτώσεων είναι ηλικίας 30 έως 39 ετών. Το 21% των περιπτώσεων είναι 60 ετών και άνω.

Για λόγους σύγκρισης, μια έκθεση που εκδόθηκε από τo Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών που ανέλυσε τις περιπτώσεις των 2.500 ασθενών στις ΗΠΑ των οποίων οι ηλικίες ήταν γνωστές, διαπίστωσε ότι: Το 29% ήταν ηλικίας 20 έως 44 ετών.

Το 18% ήταν ηλικίας 55 έως 64 ετών. Το 25% ήταν ηλικίας 65 έως 84 ετών. Γιατί λοιπόν υπάρχει μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων μεταξύ των νέων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία; Ένας λόγος μπορεί να είναι τα ταξίδια.

Και στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, η πλειονότητα των περιπτώσεων συνδέεται με ταξίδια στο εξωτερικό πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένη μετάδοση στην κοινότητα.

Ο καθηγητής Peter Collignon, ειδικός της μολυσματικής νόσου του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, δήλωσε ότι τα στοιχεία της Αυστραλίας αντικατοπτρίζουν τη δημογραφική κατάσταση που προξενούν τα ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με μια αναφορά στο The Guardian.

Πηγή: Τα Νέα