Κορωνοϊός – Πλεύρης: Με self test παιδιά και έφηβοι σε εστιατόρια, κομμωτήρια και λιανεμπόριο

184

metra_autumn_art

Μεταβαίνει σήμερα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων – «Υπό εξέταση η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική για να ισχύει το πιστοποιητικό» – Αναλυτικά όλα όσα αλλάζουν από αύριο – Θωμαΐδης: Μη αναστρέψιμη η πορεία σε ορισμένες περιοχές – Δείτε βίντεο

Για τον στόχο των μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως στόχο έχουν την προστασία των ανεμβολίαστων. Την ίδια ώρα, ο κ. Πλεύρης μεταβαίνει σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, τόνισε ότι ειδικά στα καταστήματα της εστίασης όπου φαίνεται να υπάρχει μια καταστρατήγηση των κανόνων, οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί, προειδοποιώντας πως όσοι θα παρανομήσουν, θα το μετανιώσουν. Αναφερόμενος δε στην Εκκλησία είπε πως θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει η Πολιτεία τους ναούς να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το Σύνταγμα.

Το νέο στοιχείο που αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, είναι ότι στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες. Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα