Κορωνοϊός: Μπορεί η Ομικρον 2 να ανατρέψει τον σχεδιασμό για το Πάσχα; Crash test το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

278

Επιστήμονες αναμένουν αύξηση κρουσμάτων και θανάτων το επόμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας των ρωγμών στο τείχος ανοσίας.

Εκδηλη είναι η ανησυχία πολλών επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αφού οι σκληροί δείκτες δεν σημειώνουν αξιόλογη υποχώρηση. Αντιθέτως οι δεκάδες θάνατοι καθημερινά αλλά και η έξαρση των κρουσμάτων – που αποδίδεται στη χαλάρωση των μέτρων αλλά και στην αυξημένη κινητικότητα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, κάνουν πολλούς επιστήμονες να μιλήσουν για πέμπτο πανδημικό κύμα.

Ανήσυχοι

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το Πάσχα με δεδομένο μάλιστα ότι μπροστά μας είναι και το τριήμερο της 25η Μαρτίου όπου πλήθος κόσμου αναμένεται να εκμεταλλευτεί την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας και την ηλιοφάνεια για να κάνει την εκδρομή του.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θεωρεί ότι η κορύφωση του πέμπτου κύματος δεν πρόκειται να έρθει πριν από τις αρχές του επόμενου μήνα. Τονίζει μιλώντας στη Real News, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που αναμενόταν όταν τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των επιδημικών δεικτών.

Κατά τον καθηγητή, η νέα έξαρση υποδηλώνει  την ύπαρξη ρηγμάτων στο τείχος ανοσίας, κάτι που αποδίδεται εν πολλοίς στην καθυστέρηση της επαναληπτικής δόσης του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr