Κορωνοϊός: Η πανδημία «θερίζει» νέους και ανεμβολίαστους

224

Μέσα σε ένα μήνα έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι 18-39 ετών και 190 άνθρωποι 40-64 ετών – Γεμάτες οι ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» – Οι επιστήμονες επαναλαμβάνουν την έκκληση για εμβολιασμό – Σε ποιες περιοχές τα κρούσματα αυξήθηκαν έως και 460%

Πλήγμα σε νέους και ανεμβολίαστους επιφυλάσσει το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που προκαλεί και πάλι πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

Στη μαύρη λίστα των ανεμβολίαστων νέων που κατέληξαν λόγω κορωνοϊού προστέθηκαν μέσα σε δύο ημέρες ένας 39χρονος από τη Φλώρινα και μία 27χρονη που κατέληξε μετά από 10 ημέρες νοσηλείας το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η κοπέλα είχε κάνει την πρώτη δόση, ωστόσο δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα. Την περασμένη Τετάρτη η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το Mega, από 3 Οκτωβρίου 2021 έως 3 Νοεμβρίου 2021 έχουν πεθάνει από κορωνοϊό 1.189 ασθενείς

  • 13 ηλικίας 18- 39 ετών
  • 190 άνθρωποι 40- 64 ετών

Μάλιστα εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα παιδιά τους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο πατέρας του 27χρονου Γιώργου από τη Δραμα, που κατέληξε στο νοσοκομείο Καβάλας βασανίζεται από ερωτήματα.

«Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε», λέει ο πατέρας..  Ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο κατά της πανδημίας, δηλώνουν σε κάθε τόνο οι επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα