Κορωνοϊός – Γαλλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κηρύξει επιδημία του Covid- 19

199

Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το επίπεδο ετοιμότητας για τον κορωνοϊό.

Έτοιμη να κηρύξει επιδημία του κορωνοϊού είναι η Γαλλία με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, να ετοιμάζεται να ανεβάσει από ώρα σε ώρα το επίπεδο ετοιμότητας στο ανώτατο (επίπεδο 3 από το επίπεδο που είναι σήμερα).

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» είναι ότι οι υγειονομικές αρχές θα τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας σε όλη τη χώρα και θα μπει λουκέτο σε σχολεία και Πανεπιστήμια.

Health personel in hazmat suits decontaminate the building of the 12th High School of Thessaloniki where relatives of the second person positive to the COVID-19 coronavirus attend, in Thessaloniki, on Feb. 27, 2020 / Απολύμανση του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης όπου φοιτούν συγγενείς του δεύτερου επιβεβαιωμένου κρούσματος θετικού στον κοροναϊό COVID-19, στην Θεσσαλονίκη, στις 27 Φεβρουαρίου, 2020

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος της χώρας θα έχει σε λίγη ώρα συνάντηση με 30 εμπειρογνώμονες για να εκτιμήσουν την κατάσταση σε ότι αφορά την εξάπλωση του Covid- 19 και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Μέχρι στιγμής, στη Γαλλία έχουν καταγραφεί συνολικά 285 κρούσματα, εκ των οποίων, τα 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε τέσσερις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένας στους πέντε ασθενείς είναι κάτω των 18 ετών (21%) .

Η πλειοψηφία των ασθενών (52%) είναι μεταξύ 18 και 64 ετών ενώ το 16% είναι άνω των 75 ετών.