Κορωνοιός: Χωρίς πιστοποιητικά αλλά με μάσκες – Πόσο ανέμελο θα είναι το καλοκαίρι;

138

Η απόφαση να καταργηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, πάρθηκε ταυτόχρονα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε περίοδο συμβίωσης με τον κοροναϊό εισήλθε ουσιαστικά από το Σάββατο η χώρα καθώς σταμάτησαν να ισχύουν τα πιστοποιητικά που εμπόδιζαν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στην εστίαση και στα εμπορικά καταστήματα.

Η απόφαση να καταργηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, πάρθηκε ταυτόχρονα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους δεν άλλαξε. Ακόμη και οι τουρίστες θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς πιστοποιητικό.

Μόνο τη μάσκα τους, θα πρέπει να έχουν όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς και στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης από τις 3 Μαΐου, όταν δηλαδή θα κτυπήσει το σχολικό κουδούνι, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες χωρίς να υποβληθούν στο μέχρι πρότινος απαραίτητο self test.

Οι αμετανόητοι εργαζόμενοι

Αντιθέτως, παραμένει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Η άρση της χρήσης μάσκας, όμως, θα καθυστερήσει έναν ακόμη μήνα, με τους ειδικούς να κρίνουν ότι η μετάβαση στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνει με δικλίδες ασφαλείας – ιδίως δε μετά το «Πάσχα στο χωριό». Συνεπακόλουθα, θα πάψει να είναι υποχρεωτική – σύμφωνα πάντα με τον «οδικό χάρτη» που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – από την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr