Κορωνοϊός – Αυξήθηκαν κατά 500% οι μολύνσεις στις κόκκινες περιοχές – Τι συμβαίνει στα σχολεία

198

Δύσκολες μέρες προμηνύουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και τα αλλεπάληλα μαύρα ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού όπως αυτό που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ με 6.808 μολύνσεις, 441 διασωληνωμένους και 42 θανάτους.

Τα ενεργά κρούσματα δε, ξεπερνούν τις 35.000.

Κυβέρνηση και ειδικοί, φοβούνται για τον αντίκτυπο στο σύστημα υγείας -που ήδη πιέζεται, τονίζοντας για πολλοστή φορά την σημασία του εμβολιασμού.

«Όσο πιο πολλά είναι τα κρούσματα τόσο πιο δύσκολη θα είναι η νοσηλεία τους, καθώς κανένα σύστημα διεθνώς δεν έχει ανεξάντλητες δυνατότητες» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας ότι στις κόκκινες περιοχές, η αύξηση των μολύνσεων φτάνει το 500%.

Κάτι που κρούει πολλαπλά καμπανάκια κινδύνου, την ώρα που ολοένα και περισσότερες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανεβαίνουν στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κίνδυνου. Στο κόκκινο βρίσκονται πλέον Ροδόπη, Κοζάνη, Φθιώτιδα και Δυτική Αττική.

Οπως δείχνει και ο επιδημιολογικός χάρτης, από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη Φλώρινα που βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και από αυτές οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr