Κορωνοϊός – Αυτά είναι τα δύο σενάρια για τα νέα μέτρα – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

146

Μεγάλη «μάχη» για να σωθεί… η Πρωτοχρονιά φαίνεται πως δίνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, αφού η κατάσταση στη χώρα μας με την αύξηση των κρουσμάτων, την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τις προβλέψεις των επιστημόνων για… 20.000 κρούσματα ως τα τέλη Ιανουαρίου, δημιουργούν μια μεγάλη «βόμβα», η οποία δεν αποκλείεται να σκάσει μετά τις γιορτές.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οριακή κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος τις τελευταίες ώρες «φούντωσε» το σενάριο των νέων μέτρων ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Υπό αυτό το πρίσμα και με το βλέμμα στις προβλέψεις των ειδικών για το μέλλον της Όμικρον στην Ελλάδα οι πληροφορίες του MEGA θέλουν την κυβέρνηση να προσπαθεί να… σώσει και την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε τα νέα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αποφασιστεί νωρίτερα.

Τούτων δοθέντων, αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως είθισται, θα επικοινωνήσει με την ομάδα των λοιμωξιολόγων, από την οποία ενημερώνεται εντατικά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θέλει να έχει μια πιο σαφή και πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του MEGA αυτός είναι ο λόγος που δεν αναμένονται αύριο νέες ανακοινώσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr