Κορωνοϊός: 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά – 22 οι νεκροί

283

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.  Συνολικά ανέρχονται στα 821, ενώ τα νέα είναι 78.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας ανεβαίνει αλλά σταθερά. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα πως ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 821, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 78. Οι 134 από αυτούς νοσηλεύονται ενώ οι 53 είναι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 22, με τον μέσο όρο της ηλικίας τους να είναι τα 75 έτη. Ο 22ος νεκρός  ήταν Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, 36 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

«Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων»
Ανακοινώνοντας τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ο κ.  Τσιόδρας επισήμανε ότι ευτυχώς στην Ελλάδα «δεν υπάρχει εκθετική αύξηση».

Αντίθετα τρομακτικοί είναι οι αριθμοί όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας παγκοσμίως. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα ξεπερνούν τις 440.000 σε 197 χώρες, ενώ περισσότεροι από 19.700 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού.

Οδηγίες για φροντίδα ασθενούς στο σπίτι
Μετά τον θάνατο της 41χρονης μητέρας τριών παιδιών στην Καστοριά που έμεινε στο σπίτι απομονωμένη, ο ΕΟΔΥ ξανάδωσε αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς που λαμβάνουν σύσταση να παραμείνουν σπίτι, και όσοι τους φροντίζουν.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας επανάλαβε ότι και όσοι απομονώνονται στο σπίτι πρέπει να έχουν καθημερινή επαφή με τον γιατρό τους.

Επίσης, έδωσε οδηγίες αυτοπροστασίας και προστασίας των άλλων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.