Κοροναϊός: Ο Τραμπ επιστρατεύει εταιρείες – κολοσσούς για κατασκευή αναπνευστήρων

132

Το ειδικό διάταγμα Τραμπ περιλαμβάνει εταιρείες – κολοσσούς όπως οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical

Κολοσσούς της κατασκευαστικής βιομηχανίας «επιστρατεύει» ο Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη κατά του κοροναϊού. Ο αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε διάταγμα προκειμένου να μπουν στην παραγωγή αναπνευστήρων για την καταπολέμηση του φονικού ιού.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες, που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές, με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» πρόσθεσε.

Το ειδικό διάταγμα περιλαμβάνει εταιρείες – κολοσσούς όπως οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical.

Επικαλούμενος νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να αλλάξουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα.