Κόντρα Τζανακόπουλου – Γεωργιάδη στη Βουλή για Ελληνικό και Κασσιόπη

506

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις». Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. «Παρών», δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ.

 

«Ο κ. Γεωργιάδης, είναι προφανώς πιεσμένος από τις δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς και την οργή της κοινωνίας, επειδή βγήκε και μας είπε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι ζημιογόνα για την ελληνική οικονομία», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση της τροπολογίας για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η παράταξη του κ. Γεωργιάδη άφησε χρέος 300 δισ. ευρώ, που έχει επιβαρύνει τους πολίτες. Ακριβώς επειδή αδυνατεί αυτό να το αναγνωρίσει ο κ. Γεωργιάδης, ήρθε εδώ να δώσει μια ακόμα παράσταση και να ενισχύσει το ημιαρχηγικό του προφίλ στο εσωτερικό της ΝΔ και να μας μιλήσει για την Ελλάδα που ονειρεύεται».

«Στη συνήθη αμετροέπεια του, ο κ. Γεωργιάδης έπεσε στην παγίδα. Του ξέφυγε η καθοδηγητική ιδέα πίσω από την τροπολογία για το Ελληνικό. Ποια είναι αυτή η ιδέα; Επειδή έχει διαψευστεί πολλές φορές, σχετικά με το πότε θα μπουν αυτές οι ρημάδες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, βλέπει προφανώς ότι η άσκηση διοίκησης δεν είναι εκπομπή στην τηλεόραση, να λέει αυτό που θέλει», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Η καθοδηγητική του ιδέα είναι να μπουν πέντε μπουλντόζες, να ρίξουν δύο αυθαίρετα, να πάρουν τρεις φωτογραφίες και να αναδείξει ότι έτσι ξεκίνησε το έργο στο Ελληνικό. Αυτά ξέρετε τι θυμίζουν; Τις μπουλντόζες που πήγε ο κ. Σαμαράς για το δρόμο Κορίνθου-Πατρών και μετά, με το που έφυγε ο κ. Σαμαράς, φύγανε οι μπουλντόζες, φύγανε και οι εργαζόμενοι. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα!».

Σε σχέση με την Κασσιόπη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Επειδή δεν μπορεί να χωρίσετε δύο γαϊδουριών άχυρα και επειδή δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλύσετε την παραμικρή ένταση με τις τοπικές κοινωνίες, ήρθατε εδώ, σα να είστε σε καφετέρια, να μας πείτε τι σας είπε ο δήμαρχος και τι του απαντήσατε. Λέτε ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ίδια με εσάς. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τάξει προθεσμία και δεν κατέλυσε την αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης, διότι η αρμοδιότητα δεν πέρασε στην κεντρική κυβέρνηση, όπως κάνετε εσείς τώρα».

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ψηφίσει δύο φορές, μια στο Μεσοπρόθεσμο και μια στον τελευταίο νόμο της τελευταίας αξιολόγησης, το καλοκαίρι του 2018, ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο νόμος Κατσέλη λήγουν 31.12.2019. «Ο κ. Τζανακόπουλος που έχυσε κροκοδείλια δάκρυα μόλις τώρα, έχει ψηφίσει ότι οι πλειστηριασμοί έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δύο μήνες πριν», είπε κ. Γεωργιάδης.

Για το Ελληνικό, επέμεινε ότι θα γκρεμιστούν 917 ακίνητα. «Είναι έργο εκατομμυρίων ευρώ, προχωράει με ρίσκο του επενδυτή και ο ελληνικός λαός κερδίζει ότι τα έργα ξεκινάνε. Άρα με την τροπολογία αυτή, όχι δεν κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό, αλλά εξασφαλίζουμε ότι τα έργα ξεκινάνε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ανταπαντώντας τέλος, για τη διάταξη που ξεμπλοκάρει την Κασσιόπη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Την ιδέα εσείς μας τη δώσατε, με την τροπολογία που κάνατε το 2017, παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αν και ήταν μισή όπως όλα μισά τα κάνατε. Γιατί θα έπρεπε να επιλαμβάνεται η κεντρική διοίκηση». Είπε επίσης, ότι η διάταξη δεν γίνεται μόνο για την Κέρκυρα, αλλά για όλη την Ελλάδα, «για να μη γίνουν θύματα οι επενδυτές όποιου θέλει να παίξει προσωπικά πολιτικά παιχνίδια».