Κολομβία: Οκτώ στρατιώτες βίασαν μία 13χρονη

του Ταξιάρχη Ν.

188

Εκκρεμεί επικύρωση νόμου από τον πρόεδρο της χώρας που προβλέπει ισόβια σε βιαστές και δολοφόνους ανηλίκων ηλικίας κάτων των 14 ετών.

Σοκ προκαλεί η είδηση από την Κολομβία που αναφέρει τον βιασμό μιας 13χρονης από οκτώ στρατιώτες, από φυλή αυτόχθονων οι οποίοι κατηγορούνται. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή της Εμπέρα Τσάμι, στη Δυτική Κολομβία.

Το κορίτσι «ήταν μόνο και μάζευε φρούτα» κοντά σε στρατόπεδο όταν οι στρατιώτες «την απήγαγαν και την κράτησαν όλη τη νύχτα» υποβάλλοντάς τη σε «σεξουαλική κακοποίηση», τόνισε ο Χουάν δε Ντίος Κεραγκάμα, ο κυβερνήτης των αυτοχθόνων.

Η κυβέρνηση της χώρας, αλλά και το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας καταδίκασαν την εν λόγω επίθεση και οι τριάντα περίπου στρατιωτικοί που βρισκόντουσαν στη ζώνη πρόκειται να ανακριθούν.

Η υπόθεση καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την έγκριση από το Κογκρέσο της αναθεώρησης άρθρων του Συντάγματος ώστε να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη βιαστές και δολοφόνοι ανηλίκων ηλικίας μικρότερης των 14 ετών. Το μέτρο αυτό όμως δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε.

Πληροφορίες: protothema.gr