«Κλείδωσαν» τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς

247

Χωρίς καμία δέσμευση του Αμερικανού πρόεδρου για τα εθνικά μας θέματα επιστρέφει στις βαλίτσες του ο Έλληνας πρωθυπουργός. Την Παρασκευή και τη Δευτέρα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τα πεπραγμένα τις τριήμερης επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (10/01-12.00) στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Μια ώρα αργότερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Την ίδια μέρα και στο ίδιο μέρος (στις 17:00) ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και λίγο αργότερα (στις 18:00) τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος των επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (11.00) με τη συνάντησή του, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η χθεσινή συνάντηση με τον Τραμπ
Οι συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού έρχονται λίγο μετά το ταξίδι του, στις ΗΠΑ. Οι ελληνικές προσδοκίες για απόσπαση κάποιας δήλωσης στήριξης από τον πρόεδρο Τραμπ για την τουρκική προκλητικότητα δεν ευοδώθηκαν. Αμερικανός πρόεδρος μπροστά στο φακό των τηλεοπτικών συνεργείων δε θέλησε να πάρει ξεκάθαρη θέση και αρκέστηκε να πει πως όποια θέματα απασχολούν την επικαιρότητα τα συζητά με τον Τούρκο ομόλογό του και από κοινού προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να εκμαιεύσει από τον πρόεδρο Τραμπ μια κατηγορηματική δήλωση σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που «προκαλεί αποσταθεροποίηση» όμως, αυτό δεν έγινε εφικτό.