Κιβωτός του Κόσμου: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του πατέρα Αντωνίου

238

Στις αρχές του Ιανουαρίου έχει κληθεί να καταθέσει για τις κατηγορίες σε βάρος του που αφορούν για ασέλγεια σε ανηλίκους, ο ιδρυτής της «Κιβωτού», πατέρας Αντώνιος.

Για τις 9 Ιανουαρίου έχει λάβει κλήση από την Εισαγγελία ο πατέρας Αντώνιος, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων φιλοξενούμενων, της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων, αφού φέρεται πως ήταν εκείνος που «υπαγόρευε» τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, με τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες, την απομόνωση και την καταναγκαστική εργασία.

Ο Αντώνιος καλείται, με την ιδιότητα του υπόπτου να απαντήσει στις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα νεαρού, ο οποίος ξετύλιξε πρώτος, το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, αλλά και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όσα γίνονταν στις δομές της «Κιβωτού» ανά την Ελλάδα, δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένα περιστατικά, αλλά αποτελούσαν τη «γραμμή» που υπήρχε στα στελέχη της οργάνωσης για τους τρόπους διαπαιδαγώγησης και ελέγχου των παιδιών.

Η υπερασπιστική γραμμή του πατέρα Αντωνίου

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, διαψεύδει κατηγορηματικά  ότι έχει έρθει σε προσωπική επαφή με τα δύο παιδιά, που τον καταγγέλλουν για ασέλγεια

Σε δήλωσή του,  υποστηρίζει ότι έχει χρονικό άλλοθι. Σύμφωνα με τον εκδότη του ekklisiaonline, Ανδρέα Καραγιάννη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή με τον πατέρα Αντώνιο, ο ιδρυτής της Κιβωτού ισχυρίζεται ότι «ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά χωρίς την παρουσία συνεργατών και στελεχών της εκάστοτε δομής την οποία επισκεπτόμουν».

«Εχω άλλοθι»

«Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει, δηλαδή, χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά χωρίς την παρουσία συνεργατών και στελεχών της εκάστοτε δομής την οποία επισκεπτόμουν», φέρεται να δήλωσε ο πατήρ Αντώνιος.

«Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα», πρόσθεσε.

Τα προβληματικά παιδιά

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει ότι ο τρόφιμος που έκανε την καταγγελία ήταν ένα προβληματικό παιδί που συνεχώς δημιουργούσε θέματα.

Θα προσπαθήσει να ρίξει την ευθύνη στην πλευρά του καταγγέλλοντα, λέγοντας ότι στο καταγγελλόμενο περιστατικό ήταν μπροστά και άλλα άτομα, συνεπώς δεν μπορεί να έχουν γίνει όσα αναφέρει.

«Η πλευρά του πατρός Αντωνίου αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της ισχυρά στοιχεία και άλλοθι για την αθωότητά του» συμπλήρωσε ο αστυνομικός συντάκτης, υπογραμμίζοντας ότι ο πατέρας Αντώνιος αναμένεται να δώσει στοιχεία και για την υπόθεση κλοπής στη δομή της «Κιβωτού» στο Βόλο, γεγονός με το οποίο σχετίζεται ο πρώην τρόφιμος.

Στις 9 Ιανουαρίου θα καταθέσει ως ύποπτος

Οκτώ μέχρι στιγμής είναι τα πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Τρεις υπάλληλοι των δομών, έλαβαν  κλήση  χθες για να παραστούν στους εισαγγελείς, ως ύποπτοι για σωματική κακοποίηση ανηλίκων.

Οι υπάλληλοι δεν προσήλθαν αυτοπροσώπως ωστόσο οι δικηγόροι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τους πελάτες τους, για τις 9 Ιανουαρίου ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο σύμφωνα με την ίδια πηγή να ζητήσουν εκ νέου νέα προθεσμία.

Για την ίδια ημερομηνία, 9 Ιανουαρίου, έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις και ο πατέρας Αντώνιος.

Πληροφορίες της ΕΡΤ, θεωρούν σχεδόν σίγουρο το γεγονός ότι δεν θα προσέλθει ο ίδιος αλλά θα εκπροσωπηθεί και αυτός από  τους δικηγόρους του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα, αλλά πλέον είναι πλημμελήματα.