Κύριε Τσίπρα… Για πόσο χαζούς μας περνάτε;

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Δ) μιλά με τον Αντώνη Κοτσακά (Α) και τον Παναγιώτη Κουρουπλή (Κ) κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012. Με την εκλογή κεντρικού οργάνου, λήγουν σήμερα οι τριήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΗ ΦΥΛΑKΤΟΥ

“Δεν ερχόμαστε για να βολευτούμε και να βολέψουμε». Μεγάλη φράση από τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, της αριστεράς και του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Της Ζωής Πετράκου

Τάδε έφη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική ομιλία του στα Χανιά στις 22 Απριλίου 2014. Όχι ότι τα είπε μόνο εκεί, προεκλογικώς έταξε πολλά και η τριετής πορεία ως τώρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέψευσε και συνεχίζει να διαψεύδει.

Απλά αναγράφω τη συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί από κει είναι και το παρακάτω υλικό, ανεβασμένο από την Αυγή, την κυβερνητική εφημερίδα:

“Δεν ερχόμαστε για να βολευτούμε και να βολέψουμε. Είμαστε τέκνα της ανάγκης και ώριμα τέκνα της οργής. Ερχόμαστε για να δώσουμε στο λαό, ελπίδα και προοπτική. […] Το νέο μνημόνιο το έχει ήδη συμφωνήσει ο Σαμαράς, ως αντάλλαγμα της στήριξης της Μέρκελ. […] Απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση επιδομάτων, μείωση συντάξεων, κατάργηση τριετιών, κρύβονται τώρα, για να ανακοινωθούν αμέσως μετά τις εκλογές”.
Συνέχιζε να διακηρύττει, και μέσω της Αυγής και στις ομιλίες του «Θέλουμε την εξουσία από το λαό, με το λαό, για το λαό. Κάνουμε τη δημοκρατία, πράξη και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τα κόμματα της οικογενειοκρατίας που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Τέλος πια η υπομονή, φτάνει πια με την ανοχή! Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν!»

Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ; Εμείς γιατί σας βλέπουμε να προσπαθείτε να γαντζωθείτε σε καρέκλες με κάθε τίμημα, και σεις και οι άνθρωποι σας; Μακάρι να τα βγάζαμε από το μυαλό μας. Όμως φοβάμαι η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία
Ιδού η πάταξη της οικογενειοκρατίας, με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καταγραφή
Τα αποτινάξατε όντως όλα τα παλιά, όπως το λέγατε. Παλιά πρόσωπα, όχι μεθόδους, βάλατε νέα, δικά σας, κοντινά σας, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα τον πατέρα του Υπουργού σας Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον Στέλιο Παππά, στο τιμόνι του ΔΣ του ΟΑΣΘ.
Όσο για τα μνημόνια που θα σκίζατε, τις διαπραγματεύσεις που θα κάνατε, τα νταούλια και του ζουρνάδες που θα παίζατε και θα χόρευαν οι ξένοι, την ανάκαμψη της χώρας, τα μεγάλα λόγια για τα ομόλογα Στουρνάρα-Σαμαρά που τα κράζατε… Τι να πρωτοπιάσει κανείς, τι να σας πρωτοαναφέρει.
Το ψεύδος, κύριε Τσίπρα, και ο τσαμπουκάς, προκειμένου να σφετεριστείτε και να αποκτήσετε την εξουσία ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά στη διετία -και κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση, για να μην υπάρχουν περιθώρια παρεξηγήσεων και «ταμπελοποίησης»- είναι εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με βαρύτατες ποινές.

kyvernisi-syriza-tsipras-kammenos-anel
Και δεν ανοίγει μύτη. Ούτε καν μια εξεταστική επιτροπή για θέματα της διακυβέρνησής σας που όλος ο κόσμος -να το πω λαϊκά- το έχει τούμπανο, και σεις κρυφό καμάρι, παρά κάνετε επιτροπές για πράγματα πριν από σας αυστηρά και μόνο, ανασκαλεύετε τετελεσμένες υποθέσεις, ανακαλύπτετε το τίποτα, κάνετε αβέρτα-κουβέρτα τρύπες στο νερό.
Μα για πόσο ανόητους μας περνάτε, πια;…Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.