Κίνα: Επιμένουν τα κρούσματα – Ανησυχία ενόψει του σεληνιακού νέου έτους

390

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των εκατό για έκτη συνεχόμενη ημέρα καθώς η εξάπλωση στην επαρχία Χεμπέι εγείρει ανησυχίες για νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του σεληνιακού νέου έτους.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 109 κρούσματα του SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα.

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα
Ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των εκατό για έκτη συνεχόμενη ημέρα καθώς η εξάπλωση στην επαρχία Χεμπέι εγείρει ανησυχίες για νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους.

Από τα 93 κρούσματα που οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, 54 εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο. Η βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν εντόπισε 30 κρούσματα, αριθμό άνευ προηγουμένου.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020, οι αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα.

Επέβαλαν lockdown σε περιοχές όπου ζουν συνολικά 28 εκατομμύρια άνθρωποι για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο η χώρα να παραλύσει ξανά.

Οι ασυμπτωματικοί
Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων, που το υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκαν ελαφρά σε 115 από 119 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.301 ασθενείς με την COVID-19, οι 43 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 89.336 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ