Κίνα: Ανοιχτό για το κοινό το αντίγραφο του Τιτανικού, Romandisea Titanic

216

titanic

Πρόκειται για ένα αντίγραφο πραγματικού μεγέθους, που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους του μυθικού κρουαζιερόπλοιου, καθώς και να διαμείνουν σε αυτούς

Το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, με την ονομασία Romandisea Titanic ανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες στην Κίνα, προσφέροντας τους μία μοναδική εμπειρία.

Το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο είναι αγκυροβολημένο στο ποτάμι του θεματικού πάρκου της επαρχίας Σιτσουάν, περίπου 1.000 χλμ μακριά από τη θάλασσα. Οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στους πολυτελείς χώρους του πλοίου, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι ακριβώς όπως οι πραγματικοί χώροι του Τιτανικού, ενώ μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε παιχνίδια ή και θεματικά πάρτι, που πραγματοποιούνται συχνά.

Huge Titanic replica to open as Chinese tourist destination | AFP

Η κινέζικη ρέπλικα μήκους 269μ. και πλάτους 28μ. χρειάστηκε περισσότερα από 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί, ακόμα περισσότερα δηλαδή από όσα χρειάστηκε ο πραγματικός Τιτανικός

. Το κόστος της κατασκευής ανέρχεται στα 153εκατ. δολάρια, ενώ για την ολοκλήρωσή του δούλευαν ασταμάτητα παραπάνω από 100 εργάτες.

Η διανυκτέρευση μέσα στο πλοίο κοστίζει 150 δολάρια με παροχή υπηρεσιών, ενώ η ατμομηχανή, που έχει τοποθετηθεί σε αυτό, δίνει στον επιβάτη την αίσθηση πως ταξιδεύει στη θάλασσα.