ΚΙΝ.ΑΛ: Μέτρα «ασπιρίνες» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Της Χρύσας Σκουρολιάκου

Στο μεταναστευτικό ζήτημα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Στο στόχαστρο του ΚΙΝ.ΑΛ. αυτή τη φορά μπήκε το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για μέτρα «ασπιρίνες» που δεν θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι λάθος να εμπλέκεται στην ανάληψη αρμοδιοτήτων σχετικά με τους μετανάστες.

Το Κίνημα Αλλαγής έκανε αναφορά στον Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη σχετικά με την επίσκεψή του στη Λέσβο, λέγοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια. Και ειδικά για το Μεταναστευτικό αποτελεί λάθος η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό:

«Οι σημερινές Κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό δεν περιέχουν παρά μόνο οριακές αλλαγές- ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα.

Για αυτό εξ’ άλλου και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα βρήκε όλα «εν τάξει» στην Μόρια.

Συγκεκριμένα:

Η αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών παραπέμπεται στο αβέβαιο μέλλον.

Δεν υπάρχει κριτική αποτίμηση των προβλημάτων από την συμφωνία «Ε.Ε. – Τουρκίας», αλλά επιμένει η Κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή της.

Είναι αναγκαίο επίσης να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην φύλαξη των συνόρων μας, με την συμβολή της Ε.Ε.

Είναι θετική η δέσμευση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις δράσεις κοινωνικής ένταξής τους.

Τέλος «ξεχνά» η Κυβέρνηση ότι βασικός εθνικός στόχος για την διαχείριση του προσφυγικού, είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., στο θέμα του προσφυγικού.

Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια. Και ειδικά για το Μεταναστευτικό αποτελεί λάθος η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Γιατί η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά και ειδικών πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών, είναι θέμα δικαιωμάτων και εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.