ΚΙΝ.ΑΛ. για Παιδεία: «Αφήνουν την εκπαίδευση σε πολύ άσχημη κατάσταση»

του Γιάννη Λιόντου

Ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει αναφέρει ότι η κυβέρνηση προκάλεσε «τεράστιο κόστος» στην Παιδεία.

Από το Κίνημα Αλλαγής απαρίθμησαν τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ προσθέτουν πως τόσο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκάλεσαν τεράστιο κόστος στην Παιδεία.

«Σε λίγες μέρες ο κ. Γαβρόγλου θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Παιδείας. Η θητεία του κ. Γαβρόγλου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας προκάλεσε τεράστιο κόστος στην Παιδεία και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

– Κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία (Ε.Α.Ε.Π.).

– Διέλυσε το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα το Λύκειο το οποίο με τις ρυθμίσεις που προώθησε απώλεσε και τα τελευταία ψήγματα της μορφωτικής του αξίας.

– Αποδιοργάνωσε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εξαφάνισε την Τριτοβάθμια Τεχνική κι Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αρκετά Τμήματα που ίδρυσε πρόσφατα η Κυβέρνηση δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, είναι τελείως εικονικά. Είναι Τμήματα τα οποία στερούνται προγραμμάτων σπουδών, προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού), εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Έτσι θα δυσκολευτούν πολύ να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

– Απορρύθμισε τη διοίκηση της Εκπαίδευσης με παρεμβάσεις που στόχευαν τον έλεγχό της από υμετέρους.

– Επέβαλε στο σύνολο της Εκπαίδευσης τη λογική της ήσσονος προσπάθειας «ποινικοποιώντας» την αριστεία και «θάβοντας» κάθε ρύθμιση σχετική με την αξιολόγηση αλλά και την αυτοαξιολόγηση.

– Καλλιέργησε «φρούδες» ελπίδες σε γονείς και μαθητές για ελεύθερη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

– Μέχρι τέλους συνεχίζει να εμπαίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής αφού ακόμη δεν έχει προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις για τις οποίες θα γίνουν οι διορισμοί».

Παράλληλα το ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρει πως έχει καταψηφίσει σχεδόν «όλους τους νόμους Γαβρόγλου», ενώ προσθέτει ότι η Νέα Δημοκρατία «αντιγράφει τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την εκπαίδευση, “πασπαλίζοντάς τες με συντηρητικές αντιλήψεις».

«Ο κ. Γαβρόγλου κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποχωρούν αφήνοντας την εκπαίδευση σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταψηφίσει σχεδόν όλους τους νόμους Γαβρόγλου και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στην Εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποχωρεί, η Ν.Δ. βιάζεται να κυβερνήσει και ο Αντιπρόεδρός της κάνει δηλώσεις για την εκπαίδευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. αντιγράφει τις θέσεις μας για την εκπαίδευση. Αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό αν δεν τις «πασπάλιζε» με συντηρητικές αντιλήψεις και δεν τις κακοποιούσε βάναυσα.

Η αυτονομία της Σχολικής Μονάδας σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με διαφορετικές ευκαιρίες και δυνατότητες για τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους. Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των Σχολείων δεν γίνεται χωρίς επιστημονικά κριτήρια, ανώνυμα και μέσω ιστοσελίδων για γονείς».

«Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές “να κλείσουν” τα αφτιά τους στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν τη Δημοκρατική Παράταξη» λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, στη σχετική τοποθέτησή τους για την Παιδεία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές «να κλείσουν» τα αφτιά τους στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα να απορρίψουν και τα επικίνδυνα συντηρητικά πειράματα της ΝΔ στον χώρο της εκπαίδευσης. Τους καλούμε να στηρίξουν τη Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής. Να σκεφτούν ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση φέρουν διαχρονικά την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο δημοκρατικός εγγυητής των εξελίξεων».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.