Κηφισιά: Πώς έγινε το ατύχημα με το τρένο [εικόνες]

87

Το ατύχημα συνέβη στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται στην ολισθηρότητα λόγω βροχής

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δέκα άτομα.

Το ατύχημα συνέβη στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται στην ολισθηρότητα λόγω βροχής.

Τα φρένα του συρμού δεν έπιασαν και έτσι προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Tα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του εκτροχιασμού αναφέρουν ότι για κάποιο λόγο ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα με αποτέλεσμα να σημειωθεί το ατύχημα.

Ο επικεφαλής της δύναμης της Πυροσβεστικής αντιπύραρχος Γιώργος Πετρόπουλος που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος και μίλησε στο MEGA.

Όπως είπε, υπάρχουν δέκα ελαφρά τραυματίες από την πρόσκρουση του βαγονιού στο τοιχίο, οι οποίοι έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, διαπιστώθηκε ότι το τρένο  δεν σταμάτησε την πορεία του και δεν φρέναρε πιθανώς λόγω ολισθηρότητας από την βροχή ή λόγω άλλης βλάβης με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο στηθαίο στο τέλος της διαδρομής.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι ακριβείς αιτίες για το ατύχημα θα διερευνηθούν.

Σε Ευαγγελισμό και Ερυθρό Σταυρό διακομίστηκαν οι τραυματίες.

Ευτυχώς η πρόσκρουση δεν ήταν δυνατή και κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής.