Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Οι δύο στιγμές που «έσπασαν τον πάγο» ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι

289

harry-william-xr

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Oυίλιαμ, και ο αδερφός του, πρίγκιπας Χάρι, ήταν δύο από τα πρόσωπα στα οποία είχαν επικεντρωθεί τα βλέμματα στην κηδεία της 96χρονης μονάρχη καθώς οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ με τον βασιλιά Κάρολο να προσπαθεί εναγωνίως να φέρει ξανά κοντά τα δύο παιδιά του.

Μέσα ενημέρωσης όπως η Daily Mail σημειώνουν, μάλιστα, ότι η σχέση του Oυίλιαμ με τον Χάρι αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για τον νέο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας καθώς οι διαμάχες των δύο «είχαν προκαλέσει μεγάλο πόνο στη βασίλισσα Ελισάβετ».

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian αφιέρωσαν ολόκληρα άρθρα για την ψυχρότητα που υπήρχε ανάμεσα στον πρίγκιπα Oυίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Χάρι, φορώντας ένα πρωινό κοστούμι στο οποίο ήταν καρφιτσωμένα τα μετάλλιά του και όχι στρατιωτική στολή, δηλαδή την παραδοσιακή φορεσιά που επιτρέπεται να φορούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε τελετουργικές εκδηλώσεις, κράτησε το βλέμμα του στραμμένο μπροστά κατά τη διάρκεια της πομπής από το Γουέστμινστερ Χολ στο Αββαείο και αργότερα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Αν και ανάμεσά τους δεν υπήρχε ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς, όπως συνέβη στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου τον περασμένο Απρίλιο, οι δύο άνδρες και οι σύζυγοί τους απέφυγαν οποιαδήποτε αλληλεπίδραση. Τα βλέμματά τους δεν συναντήθηκαν ποτέ, ενώ κρατήθηκε μεταξύ τους μια απόσταση ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα