Κεραμέως: Κάλυψη δικαστικών δαπανών των εκπαιδευτικών που μηνύονται για τα self test

174

kerameos

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας ανέφερε η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της

Ειδική μέριμνα για την κάλυψη δικαστικών δαπανών σε περιπτώσεις δικαστικών ενεργειών εναντίον εκπαιδευτικών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε ανάρτησή της στο Twitter λέει : “Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας. Στις ελάχιστες περιπτώσεις δικαστικών ενεργειών εναντίον διευθυντών/εκπαιδευτικών που ασκούν με προσήλωση τα καθήκοντά τους για την εφαρμογή του μέτρου των self test, υπάρχει πλέον ειδική μέριμνα για την κάλυψη των δικαστικών δαπανών.”

Η Ν. Κεραμέως δηλώσεις της στο Mega σε χαρακτήρισε εξαιρετικά μεμονωμένα τα περιστατικά αρνητών των self test και πολύ λιγότερα από αυτά των αρνητών της μάσκας των περασμένο Σεπτέμβριο.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατέθεσαν τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, αναφορικά με τη συνταγματικότητα του υποχρεωτικού self-test στα σχολεία.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί το μέτρο και χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ από τα ίδια τα παιδιά.Όσον αφορά την απαγόρευση εισόδου στα σχολεία των μαθητών που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, θεωρούν ότι προσβάλει το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της εκπαίδευσης στον πυρήνα του, που είναι η υποχρεωτική εκπαίδευση.